Ivalu Grønvold skal til bal på slottet: Har lært at gå med høje hæle

Ivalu Grønvold fra Aasiaat er den ene af to grønlandske unge, der er inviteret til H.K.H Prins Christians 18-års fødselsdag. Søndag er der nemlig kongelig bal på Christiansborg Slot.
Ivalu Grønvold fra Aasiaat er den ene af de to grønlandske unge, der skal til kongeligt bal i Christiansborg Slot. Foto © : Formands Departementet
Skrevet af Mads Lynge
15. oktober 2023 11:21

Når H.K.H. Prins Christian slår dørene op til fest for 200 jævnaldrende i anledning af hans 18-års fødselsdag i dag søndag, bliver det blandt andre med Angititaq Motzfeldt fra Narsaq og Ivalu Grønvold fra Aasiaat på gæstelisten som Grønlands repræsentanter.

KNR har talt med Ivalu Grønvold, der har forberedt sig til den kongelige fødselsdag.

- Jeg har forberedt mig på, hvordan man viser respekt for dem, og hvordan man spiser ordentligt. Og så har jeg lært at gå med højhælede sko, fortæller Ivalu Grønvold over en telefonlinje fra Danmark.

Derudover har hun også øvet sig på, hvordan man skal tale til de kongelige.

- Jeg har lært, hvordan jeg skal tale, og hvordan jeg skal neje, og så har jeg også lært, at man skal bruge "De" i stedet for "Du", siger Ivalu Grønvold til KNR.

Hun er den ene af to repræsentanter fra Grønland, da Angititaq Motzfeldt fra Narsaq også er blandt de inviterede.

200 jævnaldrende er til bal

Prins Christian fylder 18 år i dag og har inviteret omkring 200 jævnaldrende fra Danmark, Grønland og Færøerne til bal i Christiansborg Slot.

Ivalu Grønvold har købt en ny kjole til fejringen af prinsen og er forventningsfuld til den kongelige begivenhed.

- Jeg glæder mig til, at vi skal spise stille og roligt og møde nye mennesker. Og så håber jeg virkelig på, at jeg skal tale med prins Christian eller Dronningen. Jeg er meget spændt, siger Ivalu Grønvold til KNR.

De to unge fra Grønland er blevet valgt mellem flere ansøgere. Det er elever fra Selvstyret og Air Greenland, der har stået for udvælgelsen. Air Greenland sponsorerer flybilletterne, og Selvstyret afholder udgifter til overnatninger.