Islandsk skakklub kommer altid tilbage

Den islandske skakklub Hrokurinn er med et usædvanligt initiativ i de her dage tilbage på østkysten, hvor børn i stort antal engagerer sig og dyster mod hinanden i det gode gamle skakspil.
03. april 2012 13:15

Traditionen blev grundlagt for ti år siden, hvor klubben første gang arrangererede turnering her i landet i Qaqortoq, og siden er islændingene bare blevet ved med at vende tilbage.

I går deltog så godt som alle børn i byen i en turnering i Ittoqqortoormiit, og for klubformand Hrafn Jökulsson handler det efterhånden om mere end bare skak.

- Vi tror på tætte bånd mellem Island og Grønland, og vi ser folk i Grønland som vores nærmeste venner. Vi koncentrerer os om at introducere skak til børnene, men har i det hele taget en stor tro på samarbejde mellem de to lande, lyder det fra den islandske ildsjæl.

Det blev kun til et enkelt besøg i Qaqortoq, men i årene siden har klubben så bevæget sig østpå og er mødt op med skakbræt i Tasiilaq og områdets bygder.

I år altså Ittoqqortoormiit, hvor det er femte gang, at børnene bliver inviteret til at spille spillet af deres engagerede genboer fra øst.

Skakklubbens besøg er støttet af NunaFonden og Kommuneqarfik Sermersooq.