Isbjørne spottet nær Nassuttooq

Der er blevet observeret to isbjørne nord for Sisimiut.
Der er blevet observeret to isbjørne nord for Sisimiut. Foto © : Nukaaraq Knudsen/KNR
Skrevet af Nita Jul Larsen
01. september 2017 14:55

Derfor skal man være ekstra opmærksom, når man bevæger sig i området, hvor mange tager på rensdyrjagt eller på ørredfangst. Det meddeler direktoratet for fangst og fiskeri.

Direktoratet understreger, at kvoten for isbjørne omkring Nassuttooq-området er blevet opbrugt for i år, og derfor skal man kontakte jagtbetjente eller politiet i Sisimiut, hvis man ser de to bjørne. Det er altså ikke tilladt selv at skyde dem.

Ikke første gang 

Det er ikke første gang denne sommer, at der er blevet spottet isbjørne. I Sydgrønland har der været flere meldinger om isbjørne, der ikke kan holde sig væk fra både byer og bygder. Fåreholderstederne Sillisit og Kangerluarsorujuk har været udsat for, at bjørnene kom for tæt på, og derfor måtte skydes. 

LÆS OGSÅ Henrik måtte skyde isbjørn 25 meter fra sit hus

LÆS OGSÅ Vandrere i Sydgrønland advares mod isbjørne

Hvis man oplever at en isbjørn nærmer sig et beboet område, er det første man kan forsøge at skræmme bjørnen væk. Direktoratet for fangst og fiskeri skriver, at man ved metalliske lyde, for eksempel grydelåg der slås mod hinanden også kan bruges til at skræmme den store bjørn væk.

Ellers er det normalt, at jagtbetjenten kan forsøge at skræmme bjørnen væk med signalpistoler eller riffelskud.