Isak Hansen fra Qeqertarsuaq har fået Nersornaat i sølv

Isak Hansen startede sit arbejdsliv på en rejetrawler, da han var 17 år. Mange år senere fik han Dronningens Fortjenstmedalje for 40 års tjeneste i det offentlige.
Medaljen blev overrakt på Hotel Disko Island i går.
11. juli 2023 12:42

Isak Hansen fra Qeqertarsuaq har fået fortjenstmedaljen Nersornaat i sølv. 

Det har han, fordi han ”gennem et langt arbejdsliv har haft stort politisk engagement i sit lokalsamfund og for at have været talerør for arbejdernes levevilkår,” lyder det i indstillingen fra Inatsisartut.

Nersornaat

Nersonaat er en fortjenstmedalje.

Den uddeles af formanden for Inatsisartut.

Medaljen kan tildeles alle, der i en længere periode og i væsentlig grad har ydet en fortjenstfuld indsats for Grønland, herunder grønlandsk sprog, kultur og anseelse.

Medaljens uddeles i guld og sølv.

Medalje i guld uddeles højst én gang om året.

Sølvmedaljen uddeles højst fem gange om året.

Medaljen blev overrakt på Hotel Disko Island i går. Og det var Kristian Jeremiassen (Inuit Ataqatigiit), der er første næstformand i Inatsisartut, der overrakte den.

- Allerede i 2020 modtog du Dronningens Fortjenstmedalje for 40 års tjeneste i det offentlige, og i 2021 modtog du SIK’s opmuntringspris fra Ôdâq Olsens mindefond for dine 40 års medlemskab af SIK's lokalafdeling. Du har også været på arbejdsmarkedet et godt stykke tid efter den officielle pensionsalder, sagde Kristian Jeremiassen til Isak Hansen.

- Du startede dit arbejdsliv allerede som 17-årig som besætningsmedlem på rejetrawlere og med indhandling i Qeqertarsuaq. Efter flere år fik du taget en skipper-uddannelse af første grad i 1970’erne. Du har i flere omgange været med til at sejle skibe fra Danmark til Grønland. Det er en bedrift i sig selv, forstsatte Kristian Jeremiassen.

Isak Hansen var medlem af kommunalbestyrelsen i tidligere Qeqertarsuaq Kommune for Inuit Ataqatigiit. Han sluttede sit arbejdsliv som ansat i Nukissiorfiit i byen fra 1980 og frem til sin pension.

- Dit arbejdsliv og den hæder, der er tildelt dig, vidner om dit lange arbejdslivs forankring i dit lokalsamfund, og at du har bidraget positivt både på dine arbejdspladser og til fællesskabet lokalt - både politisk og arbejdsmæssigt, sagde Kristian Jeremiassen.