Vestager: Investeringer skal komme alle til gavn

Der er skabt nye muligheder for at tiltrække kapital til Grønland, men det er afgørende, at politikerne ved, hvilken retning de vil trække landet i.
Skrevet af Jonas Fievé
09. maj 2017 16:49

Sådan lød opfordringerne fra den danske EU-kommissær Margrethe Vestager, som mandag formiddag holdt tale ved erhvervskonferencen Future Greenland.

Dagens helt store taler lagde ikke skjul på, at hvis vi skal nå målet om en højere levestandard, så skal man blive bedre til at tiltrække investeringer til landet.

Gode investeringsmuligheder i Grønland

EU-kommissæren ser dog gode muligheder for investeringer i Grønland, hvis politikerne altså træffer de rigtige beslutninger.

- Det er vigtigt at vide, hvad er det for en retning, man vil i og prioritere, hvad der er vigtigt og derefter handle, så tingene kommer til at ske.

Den tidligere formand for De Radikale, som frem til 2014 var økonomiminister i Helle Thorning-Schmidt regeringen, fremhævede dog, at kommende investeringer skal komme hele det grønlandske samfund til gode.

- Det vigtigste er at være opmærksom på, at man ikke får lavet nogen investeringer, som kun giver penge i lommen til nogle meget få mennesker eller nogle meget store virksomheder, siger Margrethe Vestager.

Demokraterne roser talen

Formand for Demokraterne Randi Vestergaard Evaldsen ser mange gode pointer i talen fra EU-kommissæren, som hun fandt meget inspirerende.  

- Hun kommer med mange gode punkter, som vi faktisk kan bruge med hensyn til investeringer og konkurrence, så det synes jeg er meget godt for landet.

Også fra erhvervslivet var der rosende ord til talen fra den danske EU-kommissær Margrethe Vestager.

- Det er altid godt at få input fra andre steder i verden og specielt fra en med så meget politisk erfaring, siger bestyrelsesformand for Polar Seafood, Henrik Leth.