International og grønlandsk pop på Akisuanerit Festival

Internationale og grønlandske stjerner pryder programmet for Grønlands største festival Akisuanerit Festival i Nuuk. Festivalarrangør, Christian Elsner, er stolt af programmet, der indholder både nostalgi og moderne poplyd.
Foto © : Akisuanerit Festival / Katuaq
Skrevet af Anna P. Knudsen
06. februar 2019 14:47

Der bliver skruet op for både den grønlandske og den internationale poplyd, når Akisuanerit Festivalen åbner døren til efteråret.

Den danske popstjerne, Karen Marie Aagaard Ørsted bedre kendt som MØ gæster årets festivalen.

MØ har en stor international karriere bag sig med hitsingler på toppen af listerne i både USA, Storbritannien og mange europæiske lande.

LÆS OGSÅ Julie Ninalu Melodi Grand Priximi peqataalersut

Men det er første gang, at hun skal optræde i Grønland, og arrangør Christian K. Elsner mener, at deltagerne kan glæde sig til MØ.

- MØ skiller sig meget ud, især på livescenen, hvor hun er meget underholdende. Hun står aldrig stille, og hun får alle med. Selve spillestilen er elektronisk pop, siger han.

Men festivalen byder også på mere end MØ.

I år kan Grønlands egen superstjerne Julie Berthelsen, opleves i Nuuk.

Julie Berthelsens første album har 15 års jubilæum i år, og det fejrer hun med en ny plade. Og jubilæumsfejringen passer godt med festivalen, siger Christian Elsner.

LÆS OGSÅ Akisuanerit Festival ukiunik qulinngortorsiulersoq

- Julie har heldigvis 15 års jubilæum, så det passer rigtig godt. Da vi spurgte hende, sagde hun heldigvis ja, og vi glæder os helt vildt til at få hende med, siger han.

Udover Julie Berthelsens musik vil festivalens højtalere også klinge af andre grønlandske toner. På plakaten er også Ulf Fleisher og Enok Poulsen.

- Ulf fik et kæmpe comeback, da vi havde ham med i 2014, og han har slet ikke været med siden. Og Enok Poulsen har aldrig nogensinde været med til festivalen, selvom han altid har været en stor stjerne. Vi tror, at det bliver en fest med ham og Ulf, siger Christian Elsner.

Akisuanerit Festival afholdes i oktober 2019 i Nuuk.