Ineqi Kielsen vil have flere kommunefogeder i bygderne

Folketingskandidat for Siumut Ineqi Kielsen mener, at der skal flere kommunefogeder i bygder med over 100 indbyggere.
Foto © : Privat
Skrevet af Jens Betak
29. maj 2019 13:06

Det er statens pligt at sikre retssikkerheden, og flere kommunefogeder skal skabe mere tryghed - både for borgerne, men også for kommunefogederne, siger Ineqi Kielsen (S).

Helt konkret siger han, at der er 30 bygder med over 100 indbyggere, og her skal der ifølge Ineqi Kielsens forslag være to kommunefogeder i stedet for en.

30 kommunefogeder vil koste over to millioner kroner årligt, og pengene skal skaffes gennem forhandlinger i den danske finanslov, siger Kielsen.

- Det er en del af Folketingets opgave at varetage retssikkerheden i Grønland. Der skal forhandles i den danske finanslov, siger Kielsen.

Der er på nuværende tidspunkt problemer med at rekruttere kommunefogeder i landet. Grønlands Politi oplyser, at der i øjeblikket er 17 ledige kommunefogedstillinger ud af 69 i landet.

Ineqi Kielsen ser det dog ikke som et problem. Han mener, at hans forslag vil få flere til at ansøge, fordi at der ifølge ham selv er mange, som vil ansøge, hvis man kan deles om opgaverne med en kollega.

- Kommunefogederne føler sig utrygge, når de er alene, og ulykken sker. Derfor foreslår jeg, at der skal være to i de større bygder, så de bedre kan beskytte sig selv, siger han.

I finansloven for 2018 blev der afsat 10 millioner kroner om året fra 2018-2021 til en justitspulje for Grønland.