Inatsisartut skal diskutere engelsk som andetsprog
Mens forslaget umiddelbart møder opbakning fra Demokraternes naalakkersuisoq for uddannelse, Nivi Olsen, så har Demokratenes politiske ordfører svært ved at forholde sig til det.
- Jeg synes nemlig, at dansk og engelsk skulle ligestilles.
Sådan lyder der fra medlem af Inatsisartut for Demokraterne Justus Hansen.
Det er Vivian Motzfeldt fra Siumut, som har bedt om forespørgselsdebatten med den begrundelse, at engelsk er et verdenssprog, som man derfor kan bruge flere steder end dansk.
Et argument som Justus Hansen sådan set godt kan forstå, men alligevel ikke giver så meget for.
- Mange af vores relationer til Danmark og til det danske sprog er ikke kun i undervisningen, men det er også familiært og kulturelt.
Læs også Både grønlandsk, dansk og engelsk er en menneskeret
Naalakkersuisoq for uddannelse, Nivi Olsen, som også er fra Demokraterne, skriver i sit svar, at Naalakkersuisut allerede har planer om at fremlægge et ændringsforslag på efterårssamlingen næste år, som netop indeholder et forslag om, at engelsk fra august 2018 bliver det første fremmedsprog for eleverne i folkeskolen.
Men Justus Hansen mener ikke, at dansk er en forhindring for, at man forbedrer engelskundervisningen i folkeskolen.
- Nej, de kan sagtens gå hånd i hånd også med grønlandsk. Jeg ser hellere på muligheder i stedet for begrænsninger, siger politisk ordfører hos Demokraterne Justus Hansen.
Naalakkersuisoq for uddannelse, Nivi Olsen, understreger dog, at det vil kræve en en omfatende ændring af skolesystemet her i landet, hvis engelsk skal være det nye første fremmedsprog i folkeskolen.
Det er den 7. november, at forespørgselsdebatten finder sted.