Foto: Helle Nørregaard

Demokraterne: Ilanngaassivik skal ikke gælde for alle

Borgere som ikke skylder penge til landskassen, skal ikke tvinges ind i en ordning, hvor regninger til det offentlige automatisk bliver betalt, før man får udbetalt resten af lønnen på sin egen konto.

Sådan lyder det fra Demokraternes formand, som derfor mener, at det kun er dårlige betalere, som skal underlægges Ilanngaassivik.    

- Når man er i stand til selv at betale sine regninger, så kan jeg ikke se, hvorfor det offentlige skal ind og blande sig i ens privatøkonomi, siger Randi Vestergaard Evaldsen.

LÆS OGSÅ Din løn skal indbetales i offentligt system

Anerkender problem med stor gæld

I øjeblikket skylder landets borgere omkring 1 milliard kroner til det offentlige - en gæld som alene sidste år voksede med lidt over 50 millioner.

Derfor støtter Randi Vestergaard Evaldsen også idéen med Ilanngaassivik, som netop skal sikre, at folk betaler regninger til det offentlige som husleje, el, varme, vand og daginstitutionspladser.  Men det skal kun gælde for borgere, som allerede har opbygget en gæld til det offentlige.

- Det er dem, vi skal hjælpe. Det er ikke dem, der allerede selv kan. Det er en forkert tilgang til tingene, fordi det fratages ens personlige frihed.

LÆS OGSÅ Ny inddrivelsesordning træder i kraft 1. januar 2018

Præsenterede selv forslaget sidste år

Det var Randi Vestergaard Evaldsen selv, der for lidt over et år siden præsenterede forslaget om Ilanngaassivik

Dengang var hun naalakkersuisoq for finanser, og udtalte i den forbindelse om nødvendigheden med at indføre et system, hvor regninger bliver betalt, før folk selv får lønnen udbetalt. 

- Det er ikke fair, men det er nødvendigt. Det er igen en adfærdsændring - man skal til at tage vare på ens eget liv.

Med det skal ifølge Demokraterne kun være unfair for dem, som i forvejen ikke kan finde ud af at betale deres regninger til det offentlige.

- Det, hvor vi skal forebygge og gøre noget, er der, hvor vi kan se, at det er nødvendigt at gøre noget. Sådan som man i fremtiden kommer hen på den side, hvor man selv er stand til at betale.

Ifølge Randi Vestergaard Evaldsen har Demokraterne endnu ikke taget stilling til, om de vil stemme for forslaget, hvis det kommer til at gælde for alle.

- Vi må tage en snak om det, og så må vi tage en beslutning derefter. Som det ser ud nu, er det den holdning, vi har, siger formand for Demokraterne, Randi Vestergaard Evaldsen.

LÆS OGSÅ Ilanngaassivik er ikke en god løsning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt