Stop for udstedelse af jollelicenser for nye fiskere vil gælde indtil april 2022, hvor kapaciteten vil blive vurderet på ny, lyder det.Foto: KNR/Anton Gundersen Lihn

Ikke flere jollelicenser til hellefisk i Nordgrønland

Naalakkersuisut stopper udstedelsen af nye licenser til kystnært jollefiskeri efter hellefisk i Nordgrønland indtil mængden af fisk passer bedre med antallet af fiskere.

Det er slut med udstedelse af nye jollelicenser til kystnært fiskeri efter hellefisk i forvaltningsområde 47, der dækker Upernavik, Uummannaq og Diskobugten.

Det har Naalakkersuisut besluttet fredag.

LÆS OGSÅ Der er flere forvaltningsområder på vej

Der er dog en undtagelse for ansøgere med fast bopæl i Upernavik.

Stop for udstedelse af jollelicenser for nye fiskere vil gælde indtil april 2022, hvor kapaciteten vil blive vurderet på ny, lyder det.

Grønlandsbanken sagde stop

Debatten om, at der kommer for mange nye fiskere i hellefiskefiskeriet blussede op, da Grønlandsbanken den 21. oktober meldte ud, at de ikke vil finansiere nye jollefiskere, fordi de anser forvaltningen af det kystnære fiskeri for uholdbar og ikke bæredygtigt.

- Der er de senere år kommet for mange nye fiskere ind i jollefiskeriet samtidig med, at kvoterne igen og igen overskrider de biologiske anbefalinger, lød det fra Grønlandsbanken.

LÆS OGSÅ Grønlandsbanken stopper finansiering af jollefiskeriet

Naalakkersuisuts beslutning om stop for nye jollelicenser i forvaltningsområde 47 kan ses som en reaktion på den debat, der opstod i kølvandet på bankens beslutning.

Naalakkersuisut understreger, at hvis der inden for de kommende år kommer overensstemmelse mellem mængden af fisk og antallet af fiskere, vil beslutningen blive taget op til revurdering.

Indtil da er der altså lukket for licenser til nye fiskere frem til 2022.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt