ICC-toppen samlet i Nuuk

Den internationale ledelse i ICC holder tirsdag og onsdag møde i Grønlands hovedstad. På programmet er blandt andet aktiviteterne Arktisk Råd, hvor ICC har en permanent plads. Desuden vil der drøftes, hvad der skal ske på miljøministermødet i Sverige, hvor ICC deltager sammen med statsrepræsentanterne.
Skrevet af Peter Troelsen
15. januar 2013 09:30

Grønlands forhold til IWC vil med garanti også være blandt de emner, toppen af ICC vil komme ind på under deres todages møde i Nuuk. Her vil formanden for ICC Aqqaluk Lynge bede om opbakning til Grønlands enegang med hensyn til fastsættelse af hvalkvoter.

Fornylig har ICC's formand Aqqaluk Lynge underskrevet en ny aftale med Udenrigsministeriet om støtte til ICC's deltagelse i FN og arbejdet i Arktisk Råd. Det er et af de konkrete resultater af udenrigsminister Villy Søvndals besøg i Nuuk i efteråret. Udenrigsministeriets støtte til ICC, som ellers var sat i vågeblus i 2011, vil derefter fortsætte til udgangen af 2016.

Grønland har formandskabet i ICC indtil næste generalforsamling i 2014. ICC's internationale ledelse består af 9 medlemmer, og tæller foruden formanden 2 medlemmer fra hvert medlemsland. Der afholdes to møder årligt skiftende mellem medlemslandene. Sidste møde blev afhold i juli i Tjukotka, Rusland.