ICC har store forhåbninger til den nye canadiske regering

Der er meget positivt for Canadas Inuit med den nye regering.
Okalik Eegeesiak fik taget en selfie med premierminister Justin Trudeau. Foto © : Privat
15. februar 2016 05:44

Okalik Eegeesiak, den internationale formand for ICC, udtaler til KNR at hun håber at der vil ske meget positivt med den nye regering. Hun var en af de inuit ledere der for nyligt mødtes med premierminister Trudeau.

Der er stadigvæk alt for mange problemer, siger hun videre. Det hun selv satser meget på, er at forbedre forholdene for de Inuit der har mentale problemer.

Hun siger til KNR at der er brug for en holistisk løsning med hensyn til mentale problemer blandt Inuit. Det vil sige, at det er alle forholdene omkring personen der skal forbedres, det er ikke nok kun at behandle et symptom.

Læs også Canadas premierminister mødes med Inuit

Det drejer sig om at prøve at forbedre, eller behandler, alt lige fra boligforhold til uddannelse, fra stofmisbrug til fødevaresikkerhed.

Og det drejer sig om at få flere kvalificerede folk til at arbejde med problemet. For statistikkerne er grimme. Ti gange så mange selvmord som blandt andre canadiere, unge Inuit kvinder der forsvinder, en meget stor arbejdsløshed der ofte resulterer i depressioner eller alkoholisme.

Men Okalik Eegeesiak siger at der er nu er store håb om at den nye regering med premierminister Trudeau vil arbejde konkret med Inuit lederne om disse problemer.