IA: Vi skal have gode handelsaftaler med Storbritannien

Inuit Ataqatigiit mener, at det er vigtigt at gå i charmeoffensiv overfor Storbritannien.
Sara Olsvig Inuit Ataqatigiit
Foto © : KNR / Paarnaq Hansen
Skrevet af Mads Pedersen
13. juli 2016 10:05

Grønlandske fiskeprodukter nyder godt af frihandelsaftalen med EU, som sikre grønlandske produkter uhindret adgang til EUs indre marked. 

En af de største  aftagere af vores produkter har nu besluttet at forlade EU, og derfor mener Inuit Ataqatigiits partiformand, Sara Olsvig, at det er vigtigt at gå i charmeoffensiv overfor Storbritannien.

- Storbritannien er et af Grønlands største eksportmarkeder for rejer. Det er derfor særligt vigtigt for Grønland at vi har gode handelsaftaler med Storbritannien, det skal vi arbejde aktivt for, skriver Sara Olsvig en pressemeddelelse.

Hun mener, at det er vigtigt, at komme med klare og positive udmeldinger til briterne sammen med de andre nordiske lande.

Sara Olsvig udmelding kommer i forbindelse med at syv nordiske venstrefløjspartier i fællesskab melder ud, at de ønsker at have et godt samarbejde med Storbritannien. 

- Vi vil ikke skabe nye forhindringer for handel, studenterudveksling eller muligheden for, at vore borgere skal kunne bo og arbejde i hinandens lande, skriver de syv nordiske venstrefløjspartier i en fælles pressemeddelelse. 

De syv nordiske venstrefløjspartier består af Høgni Hoydal fra det færøske republik Tjóðveldi, Katrín Jakobsdóttir fra Venstrefløjen i Island, Audun Lysbakke fra det Socialistiske Venstreparti, Sara Olsvig fra Inuit Ataqatigiit , Jonas Sjöstedt, Venstrepartiet i Sverige, Pernille Skipper fra Enhedslisten i Danmark og Li Andersson fra venstrepartiet i Finland. 

Læs også Brexit kan koste dyrt for Storbritanniens fiskeindustri

Læs også Grønlandsk eksport på spil i Brexit-afstemning