Demokraterne trækker sig fra den samarbejdsaftale, som de indgik med Inuit Ataqatigiit i 2017. ArkivfotoFoto: Kommuneqarfik Sermersooq

IA og Demokraterne i åbent slagsmål

Demokraterne og Inuit Ataqatigiit er endt i et offentligt, verbalt slagsmål og afbryder et omkring ti år langt samarbejde i Kommuneqarfik Sermersooq.

Torsdag kritiserede Demokraternes gruppeformand i Kommuneqarfik Sermersooq, Justus Hansen, Inuit Ataqatigiit for ikke at have styr på Tasiilaq-sagen og økonomien.

De træder derfor ud af samarbejdet med IA, og Randi Vestergaard Evaldsen trækker sig som viceborgmester i kommunen. 

Den markante melding har fået IA til tasterne, hvor de i en pressemeddelelse svarer tilbage, i hvad der begynder at ligne mudderkastning mellem partierne.

- At de vælger at stoppe samarbejdet med Inuit Ataqatigiit er ikke overraskende set i bakspejlet. Vi har siden årsskiftet været vidne til demokraternes zig-zag kurs, skriver IA's gruppe i kommunalbestyrelsen i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- Demokraterne stiller spørgsmålstegn ved borgmesterens politiske håndtering, blandt andet af Tasiilaq sagen, men også ”at de føler, at borgmesteren stikker sin samarbejdspartner i ryggen, ved at tvivle på deres opbakning til Naalakkersuisut”. Faktum er, at de sidder som støtteparti for regeringen.

LÆS OGSÅ Demokraterne trækker sig fra samarbejdet

IA-gruppen skriver videre, at de stiller sig uforstående over for Demokraternes kritik af håndteringen af Tasiilaq-sagen, og gruppen mener ikke, at Demokraternes melding giver mening.

- Hvad der er den reelle begrundelse for at stoppe samarbejdet med os, er uforståeligt. Måske viser det i virkeligheden, at Demokraterne har svært ved at skelne, hvad der er Inatsisartut og kommunale opgaver, står der i pressemeddelelsen.

KNR har forsøgt at få en kommentar fra borgmester Asii Chemnitz Narup (IA), men det har ikke været muligt. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt