IA og Demokraterne i åbent slagsmål

Demokraterne og Inuit Ataqatigiit er endt i et offentligt, verbalt slagsmål og afbryder et omkring ti år langt samarbejde i Kommuneqarfik Sermersooq.
Demokraterne trækker sig fra den samarbejdsaftale, som de indgik med Inuit Ataqatigiit i 2017. Arkivfoto Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Jens Betak
07. juni 2019 08:11

Torsdag kritiserede Demokraternes gruppeformand i Kommuneqarfik Sermersooq, Justus Hansen, Inuit Ataqatigiit for ikke at have styr på Tasiilaq-sagen og økonomien.

De træder derfor ud af samarbejdet med IA, og Randi Vestergaard Evaldsen trækker sig som viceborgmester i kommunen. 

Den markante melding har fået IA til tasterne, hvor de i en pressemeddelelse svarer tilbage, i hvad der begynder at ligne mudderkastning mellem partierne.

- At de vælger at stoppe samarbejdet med Inuit Ataqatigiit er ikke overraskende set i bakspejlet. Vi har siden årsskiftet været vidne til demokraternes zig-zag kurs, skriver IA's gruppe i kommunalbestyrelsen i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- Demokraterne stiller spørgsmålstegn ved borgmesterens politiske håndtering, blandt andet af Tasiilaq sagen, men også ”at de føler, at borgmesteren stikker sin samarbejdspartner i ryggen, ved at tvivle på deres opbakning til Naalakkersuisut”. Faktum er, at de sidder som støtteparti for regeringen.

LÆS OGSÅ Demokraterne trækker sig fra samarbejdet

IA-gruppen skriver videre, at de stiller sig uforstående over for Demokraternes kritik af håndteringen af Tasiilaq-sagen, og gruppen mener ikke, at Demokraternes melding giver mening.

- Hvad der er den reelle begrundelse for at stoppe samarbejdet med os, er uforståeligt. Måske viser det i virkeligheden, at Demokraterne har svært ved at skelne, hvad der er Inatsisartut og kommunale opgaver, står der i pressemeddelelsen.

KNR har forsøgt at få en kommentar fra borgmester Asii Chemnitz Narup (IA), men det har ikke været muligt.