Ballade i Kommuneqarfik Sermersooq Demokraterne trækker sig fra samarbejdet

Efter 10 års samarbejde i Kommuneqarfik Sermersooq har Demokraterne nu meldt ud, at deres tillid og respekt for borgmesteren og hendes parti er væk. De træder dermed ud af samarbejdet.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Merete Lindstrøm
06. juni 2019 11:19
Versionist Andreas Wille

Det er blandt andet borgemesterens ageren i Tasiilaq-sagen samt en facebookopdatering fra borgmesteren der har gjort udfaldet, men det har været under opløb i noget tid, understreger Demokraterne i deres pressemeddelelse.

- Der har været en del sager her på det seneste, som vi alle kender, Tasiilaq som vi ikke mener blev håndteret korrekt af borgmesteren, siger Demokraternes gruppeformand Justus Hansen.

I en opdatering på Facebook den 3. juni  ”stikker”  borgmesteren ifølge Demokraterne sin samarbejdspartner i ryggen ved at betvivle deres opbakning til Naalakkersuisut.

I opdateringen skriver hun blandt andet.

Jeg forstår ikke de partier, der vil holde hånden under en regering som hverken holder styr på økonomien eller tager sig af de konkrete problemer.

Og det er simpelthen ikke ok, understreger Justus Hansen.

- Det med at klandre os på en facebookopdatering på den måde, det er utilstedeligt, siger han.

Efter kommunalvalget i 2017 indgik IA og Demokraterne en samarbejdsaftale. Den indeholder en række aftaler for, hvad kommunen skal arbejde for indtil 2021, hvor der igen er kommunalvalg. Men det samarbejde trækker Demokraterne sig altså fra.

På trods af at Demokraterne trækker deres opbakning til borgmesteren, sidder hun stadig solidt på sin taburet. Borgmester og viceborgmester er valgt for hele den 4-årige valgperiode, altså indtil 2021. Borgmesteren kan dog vælge at gå selv.

Den mulighed har Randi Vestergaard Evaldsen valgt at benytte sig af. Hun træder tilbage som viceborgmester, men Demokraterne bliver fortsat på deres pladser i udvalgene i kommunen.