UD AF NUUK IA i Sermersooq afviser flytteforslag

IA’s gruppe i kommunalbestyrelsen i Sermersooq langer hårdt ud efter de tre borgmestres forslag om en udflytning af arbejdspladser fra hovedstaden.
Mille Søvndal Pedersen
23. februar 2016 15:36

IA’s gruppe i Kommuneqarfik Sermersooq afviser borgmestrene for kommunerne Kujalleq, Qaasuitsup og Qeqqatas forslag om udflytning af arbejdspladser fra hovedstaden. Forslaget skaber utryghed, og flytning for flytningens skyld lyder som en unødvendigt dyr løsning, hedder det i pressemeddelelsen.

- Mange familier bliver med rette både bekymrede og utrygge. I sidste ende kan en sådan usikker livssituation ende med at familien følger mange andres eksempel og udvandrer fra Grønland. Nuvel - de udvandrer dermed også fra Nuuk, så måske kan de tre borgmestre glæde sig over det, hedder det blandt andet i en pressemeddelelse fra Mille Søvndahl Pedersen, på vegne af gruppen.

Læs også UD AF NUUK Kommunalforsker: Udflytning kan få stor betydning for kommunerne

Mille Søvndal kritiserer også, at borgmestrene ikke har regnet på hvad udflytningen vil koste Selvstyret og kommunerne:

- Ikke engang et forsigtigt overslag på flytteomkostningerne som skal betales af samfundet. Ingen overvejelser om rekruttering, kvalificeret lokal arbejdskraft eller et regulært bud på, hvad hele øvelsen vil koste. Der er ren og skær lokalpatriotisme forklædt i grafer og tal, står der.

Læs også UD AF NUUK Kielsen giver udflytningsforslag en kold skulder

På trods af de hårde ord, er IA i Sermersooq enig i et af borgmestrenes forslag. Nemlig den del der handler om overdragelse af flere opgaver til kommunerne.

- Hvis kommunalreformen, som sammenlagde 18 kommuner til blot fire, skal give mening, skal vi øge det kommunale selvstyre. Kommunerne skal i et hurtigere tempo end hidtil overtage en større del af ansvaret for samfundets administration og udvikling, skriver IA i Sermersooq i pressemeddelelsen.