IA efterlyser fast kurs

Afgiftspakken er en tisse-i-sengen-løsning, mener IA, som savner langsigtede løsninger i finanslovsforslaget.
Foto © : Angu Motzfeldt
01. oktober 2015 18:03

Det er okay med røde tal på finansloven, men kun hvis underskuddet bruges til investeringer, som sikre en bedre økonomi i fremtiden.

Det var meldingen fra IA's finanspolitiske ordfører Naaja Nathanielsen, da hun på førstebehandlingen af finansloven kommenterede på Naalakkersuisuts finanslovsforslag.

 

Bekymrede over koalitionen

Hun gjorde det klart, at Inuit Ataqatigiit savner perspektiver i den foreslåede finanslov og ikke ser, hvordan de kommende års underskud sikrer en lysere fremtid. Ligeledes gjorde hun det klart, at det store oppositionsparti ser til med bekymring, mens koalitionen har travlt med at skyde sine egne finansieringsforslag ned.

Læs også Økonomisk Råd advarer om fortsat underskud

Læs også Naaja Nathanielsen: Vi skal have fat i selve problemet

Naaja Nathanielsen gjorde det klart, at IA deler Økonomisk Råds forslag om store ændring af samfundet. Men det skaber utryghed anførte hun.

- Vi ved hvad vi har, men ikke hvad vi får. Og derfor er vi reelt set ikke kommet i gang med reformerne endnu, sagde hun.

 

Afgifter er ikke løsningen

Til gengæld stiller IA sig kun delvist på bagbenene overfor afgifterne. De foreslåede afgifter havde dog fået et nej, siger Nathanielsen, som i det hele taget ikke ser det som løsningen.

- Det er som at tisse i bukserne og løser ikke problemet, siger Nathanielsen til KNR, og slår endnu engang fast, at det er det lang træk og gennemgribende reformer, der skal til.

Læs også IA: Vi vil fordoble turismen de næste ti år

Også turismen fyldte en stor dele i IA's indlæg og Naaja Nathanielsen undrede sig over beskæringen af Visit Greenland, som Inatsisartut tidligere har erklæret sig imod.

- Vi forstår ikke hvordan koalitionspartierne stiltiende kan acceptere dette, sagde Nathanielsen.