IA afviser ekstraordinær samling

Siumuts krav om en ekstraordinær Inatsisartut-samling får IA til at beskylde oppositionspartiet for sædvanlig hovsa-politik, populisme og uansvarlighed.

Som det kom frem i gårsdagens radioaviser mener Siumut, at Grønland burde kræve meget mere i selskabsskatter, royalties samt afgifter for CO2-udledning i forbindelse med råstofudvinding, og at det haster så meget med at få lavet reglerne om, at det ikke kan vente til forårssamlingen i midten af april.

Men fra IA's Inatsisartutgruppe med Olga P. Berthelsen og Naaja Nathanielsen i front lyder reaktionen, at det overhovedet ikke haster, og de påpeger hvor dyrt det er at afholde en samling.

- Såfremt Inuit Ataqatigiit skal gå med til en sådan ekstraudgift, skal det være, fordi det er absolut nødvendigt. Og det er det ikke! Fristen for at indlevere forslag til forårssamlingen er ikke overskredet. Samtlige partier kan fortsat nå at indsende forslag til ændringer af råstofloven, skriver IA-gruppen i en pressemeddelelse.

Og de pointerer samtidig, at Siumuts krav ikke hænger sammen med partiets tidligere udmeldinger på området.

- Siumut har hidtil erklæret sig godt tilfredse med de gældende regler. Ydermere har formanden for Siumut fra tingets talerstol ytret at vi er nødt til at starte minedriften nu. Bare fordi Siumut nu pludseligt vågner op, skal vi ikke ud og spilde befolkningens penge på en ekstraordinær samling! Det vil være topmålet af uansvarlighed, lyder det fra IA'erne.

Kun Atassut støtter Siumuts krav, mens også Demokraterne og Kattusseqatigiit Partiiat's Inatsisartut-gruppe har erklæret sig er imod. 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt