I dag går Grønland til valg

Det er en større logistisk opgave for TELE-POST at få 43.000 stemmesedler frem til samtlige 72 valgsteder. Men det er lykkedes. Også til Savissivik i nord, takket være Pituffiks stationsleder og erhvervsfangeren Markus Hansen.

De i alt 72 valgsteder åbner her klokken 9 og lukker igen klokken 20 i aften.

Der er 40.840 stemmeberettigede, der kan stemme på i alt 232 kandidater fra 7 partier.

Og det har været noget af en logistisk opgave at få i alt 43.000 stemmesedler ud til alle valgsteder - fra bygden Narsaq Kujalleq i det sydligste Grønland til et af de nordligste stemmesteder, Savissivik i Avanersuaq.

Det er TELE-POST der har stået for opgaven, og helt frem til fredag aften var det stadig ikke lykkedes at få stemmesedler frem til Savissivik.

Men så fik TELE-POST Air Greenlands stationsleder i Pituffik, Peter Lillie, mobiliseret. Han kørte med bil 35 kilometer ind til iskanten ved Camp Tuto.

Her mødtes han med erhvervsfanger Markus Hansen fra Savissivik, der var kørt 150 kilometer med hundeslæde over isen for at hente stemmesedlerne til bygdens 30-40 stemmeberettigede.  

Markus Hansen fik sedlerne på sin slæde, og kørte dernæst heroisk 150 kilometer retur over isen til Savissivik.

Også i Sydgrønland var der udfordringer.

Her drillede vejret, så RAL´s forsyningsskib måtte bringe stermmesedlerne til Arsuk, ligesom TELE-POST måtte chartre en speedbåd, for at få stemmesedlerne frem til Grønlands sydligste bygder i tide.

Men nu er stemmesedlerne klar ved samtlige 72 valgsteder - og venter blot på vælgernes kryds.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl