Inuit Ataqatigiit: Hvorfor afviser Demokraterne at være en del af koalitionen?

Demokraterne har valgt at være støtteparti for koalitionen, fremfor for selv at være del af den. Og det valg, sætter det største oppositionsparti IA spørgsmålstegn ved.

 - Det er efterhånden blevet almindeligt, at Demokraatit protesterer højlydt over Naalakkersuisuts lovforslag. De udsender pressemeddelelser, hvor de truer med at trække deres støtte til Naalakkersuisut tilbage, hvis ikke Naalakkersuisut ændrer et givent lovforslag. Men hvorfor ønsker Demokraatit så ikke at tage medansvar og bliver en del koalitionen? Spørger næstformand i Inuit Ataqatigiit, Aqqaluaq B. Egede, i en pressemeddelelse.

Aqqaluaq B. Egede mener, at Demokraterne har haft muligheden for at overtage ansvaret for departementerne og være med til at udforme sagerne, uddyber han overfor KNR.

LÆS OGSÅ Savner flere bud på handling i Kielsens nytårstale

- Som oppositionen, er det også vores ansvar at sikre god regeringsførelse. Men det er ikke sket i dette tilfælde, derfor skal vi anmode koalitionen og deres støtteparti om, at stoppe deres mundhuggeri gennem pressen, stoppe med at true om valg hvis man ikke får sin vilje, og i stedet sikrer et frugtbart samarbejde. Det er man nødt til, uanset om man er del af eller støtte til en koalition, siger næstformand i Inuit Ataqatigiit Aqqaluaq B. Egede.

Udmeldingerne bunder i, at Demokraterne ytret kritik af ændringerne til alkoholloven, som er sendt i høring.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt