Inuit Ataqatigiit: Hvorfor afviser Demokraterne at være en del af koalitionen?

Demokraterne har valgt at være støtteparti for koalitionen, fremfor for selv at være del af den. Og det valg, sætter det største oppositionsparti IA spørgsmålstegn ved.
Skrevet af Mads Lynge
09. januar 2019 07:33

 - Det er efterhånden blevet almindeligt, at Demokraatit protesterer højlydt over Naalakkersuisuts lovforslag. De udsender pressemeddelelser, hvor de truer med at trække deres støtte til Naalakkersuisut tilbage, hvis ikke Naalakkersuisut ændrer et givent lovforslag. Men hvorfor ønsker Demokraatit så ikke at tage medansvar og bliver en del koalitionen? Spørger næstformand i Inuit Ataqatigiit, Aqqaluaq B. Egede, i en pressemeddelelse.

Aqqaluaq B. Egede mener, at Demokraterne har haft muligheden for at overtage ansvaret for departementerne og være med til at udforme sagerne, uddyber han overfor KNR.

LÆS OGSÅ Savner flere bud på handling i Kielsens nytårstale

- Som oppositionen, er det også vores ansvar at sikre god regeringsførelse. Men det er ikke sket i dette tilfælde, derfor skal vi anmode koalitionen og deres støtteparti om, at stoppe deres mundhuggeri gennem pressen, stoppe med at true om valg hvis man ikke får sin vilje, og i stedet sikrer et frugtbart samarbejde. Det er man nødt til, uanset om man er del af eller støtte til en koalition, siger næstformand i Inuit Ataqatigiit Aqqaluaq B. Egede.

Udmeldingerne bunder i, at Demokraterne ytret kritik af ændringerne til alkoholloven, som er sendt i høring.