IA-formand: Savner flere bud på handling i Kielsens nytårstale

Inuit Ataqatigiit er overordnet glad for Kielsens tale, hvor han satte de sociale forhold her i landet først på dagsordenen, men talen kunne dog godt have budt på mere konkret handling, siger formand for Inuit Ataqatigiit, Mute B. Egede.
03. januar 2019 14:34

- Som det første er vi tilfredse med at formanden for Naalakkersuisut sætter vores sociale udfordringer og forbedring af børns vilkår højt i sin tale, siger Múte B. Egede og fortsætter:

- Der skal dog ikke kun fine ord til. Der skal handling til på det område. Og for at forbedre de nævnte områder er det tvingende nødvendigt at forbedre velfærden for lav- og mellemindkomstgruppen for dermed at mindske den voksende ulighed, vi har i samfundet.

I den forbindelse sagde Kim Kielsen, at man begynder arbejdet med at få indført et beskæftigelsesfradrag, er det ikke godt nok?

- Det er fint, og vi har også været med til at beskæftigelsesfradraget bliver indført næste år. Det er fint at tage det skridt men der er brug for større handlinger for at forbedre det område

LÆS OGSÅ Kielsenip maligassiuisut qujassuteqarfigigai

- Vi er glade for, at formanden for Naalakkersuisut også nævner, at Naalakkersuisut agter at gøre Inatsisartuts beslutning efter, hvad angår en omfattende familiepolitik og dermed også en strategi for børn og unge for at mindske omsorgssvigt.

Kim Kielsen nævnte Killiliisa med hensyn til bekæmpelse af seksuelt misbrug af børn. Er det ikke nok?

- Det er fine træk og dem støtter vi og har også været med til at forme dem. Men på det her område er udfordringerne så store, så vi må stå sammen og komme med endnu større handlinger for at forbedre velfærden i hele landet. I sær for lav- og mellemindkomstgruppen, siger Múte B. Egede.