Hvordan får vi de unge hjem?

Det har længe været et kendt problem, at en stor del af de unge her fra landet, der tager en videregående uddannelse uden for landets grænser, vælger at blive boende i udlandet efter endt uddannelse.

Men nu vil Siumut gerne blive klogere på, hvad der får de unge studerende til at vende Grønland ryggen, når de har færdiggjort deres uddannelse i udlandet.

Partiet vil på dagens samling i Inatsisartut derfor foreslå, at man foretager en undersøgelse af, hvilke faktorer der får de unge veluddannede grønlændere til at bruge deres kompetencer i udlandet frem for i Grønland.

- Jeg håber, vi kan få en fordomsfri debat om, hvorledes vi kan sikre at få vore unge hjem efter færdiggørelse af deres uddannelse, så de kan indgå som en del af den lønnede arbejdskraft, der skal være med til at sikre, at vi kan fastholde den velfærd, som vi alle gerne vil have, sådan skriver medlem af Inatsisartut for Siumut, Per Berthelsen i sit forslag til dagens forespørgelsesdebat.

I 2010 fik 550 studerende støtte til en videregående uddannelse i udlandet.

Og der findes ingen statistik over, hvor mange af dem som vender tilbage igen, fordi det ikke er muligt at følge de studerende, når de stopper med at få støtte af den ene eller anden årsag.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt