Hvor mange børn bliver ramt af vold i hjemmet

Medlem af Inatsisartut Astrid Fleischer Rex frygter at mange grønlandske børn bliver udsat for vold i hjemmet. Nu vil hun have problemstillingen belyst.
Skrevet af Mads Lynge
04. september 2012 06:18

En dansk undersøgelse af børn på krisecentre viser, at halvdelen af børnene har set, da moderen blev udsat for vold, og at endnu flere - 2/3 af børnene - har hørt det. En del børn er også selv blevet udsat for vold.

Og medlem af Inatsisartut, Astrid Fleischer Rex fra Demokraterne antager, at det samme må være tilfældet for børn på krisecentrene her i landet.

Derfor har hun sendt et par paragraf 37 spørgsmål om, Naalakkersuisut har tænkt sig at sikre, at landets krisecentre bliver i stand til at tage hånd om de særlige behov, som børn på et krisecenter har.

Og så vil hun vide, hvornår sådanne tiltag bliver sat i værk.

Astrid Fleischer Rex heviser til undersøgelsen ”Unges trivsel i 2011”, hvor 38 procent af undersøgelsens deltagere i alderen 15-16 år oplyser, at de på et tidspunkt i deres liv har været vidne vold mod deres mor. 20 procent har oplevet det hyppigt. 

I 2011 blev politiet her i landet kaldt ud til 2.836 husspektakler, heraf 444, hvor der var børn til stede.

- For børnene er der tale om meget traumatiske oplevelser, som det er væsentligt for barnet at få bearbejdet.

Børnene lider ofte under skyld- og skamfølelse, og har brug for dels at sætte ord på oplevelserne og for at forstå, at de ikke er alene om disse oplevelser og følelser, skriver Astrid Fleischer Rex blandt andet.