Siumut: Hvor er pengene til hjemtagelse af sagsområder?

Siumut ønsker klar besked om Naalakkersuisuts planer for hjemtagelse af flere sagsområder fra Danmark.
20. september 2016 15:21

I forbindelse med at finansloven tirsdag førstebehandles i Inatsisartut fremlagde Jens Immanuelsen, medlem af finansudvalget for Siumut, partiets kommentarer til finanslovsforslaget.

Her var det vigtigt for Jens Immanuelsen, at Naalakkersuisut oplyser, hvilke sagsområder man planlægger at hjemtage fra den danske stat og ikke mindst, hvordan man vil finansiere dette.

- Dette har særlig stor betydning for overslagsårene, hvor vi skal være finansielt velforberedte til en sådan overtagelse, lød det fra Immanuelsen.

Der skal fiskes flere torsk

Jens Immanuelsen efterlyste også bedre støtteordninger til sydgrønlandske jollefiskere, der skal have bedre muligheder for at få støtte til køb af nye joller.

Læs også Debat blev til lang ønskeseddel

Siumut ønsker ligeledes, at der afsættes flere midler til Naturinstituttet, eller at Nalakkersuisut i højere grad benytter sig af fiskernes viden i forbindelse med fastsættelse af kvoter på torsk.

Der fiskes nemlig alt for få mængder torsk ifølge Immanuelsen.

- Det er vigtigt, at man mens torsken nu engang er her for en kort stund, at vi kan reagere prompte og hurtigt nok, lød det fra Jens Immanuelsen.