Husspektakler på dagsorden

Naalakkersuisut vil fremlægge en handlingsplan mod vold til forårssamlingen, hvor debatten blandt andet kommer til at berøre husspektakler.
Skrevet af Noah Mølgaard
23. januar 2013 13:12

Døgnrapporter fra politistationer indeholde utallige husspektakler hver uge. Politiet konstaterer også ofte, at der er børn til stede i de steder politiet må træde til for at genoprette fred.

Medlem af Inatsisartut for Siumut Akitsinnguaq Olsen har skrevet et paragraf 37 spørgsmål, hvor hun efterlyser Naalakkersuisuts planer om at sætte en stopper for den udvikling.

Naalakkersuisut fremlægger en strategi- og handlingsplan til forårsamlingen, oplyser medlem af Naalakkersuisut for familie og dermed sociale anliggender.

- Indsatserne består blandt andet i håndbøger til fagpersoner, kampagner fokuseret på vold i familien og blandt unge, et behandlingstilbud til voldsudøvere, en webportal, et netværk for voldsramte kvinder, kurser for fagpersoner og meget andet, skriver Mimi Karlsen sit svar.

Men sociale problemer, vold og efterfølgende arbejde hos politi og retsvæsen kan kun løses gennem et bredt samarbejde. Strategien indeholder blandt andet tilbud om hjælp til voldsofre og behandling af voldsudøvere.

- Naalakkersuisut er af den opfattelse, at de statslige myndigheder, der har ansvaret for justitsområdet, skal tildeles de nødvendige ressourcer til varetagelse af deres ansvarsområder. Naalakkersuisut har ingen konkrete målsætninger for hvor mange ansatte der skal være i justitsvæsnet i Grønland, men gør løbende de ansvarlige rigsmyndigheder opmærksom på eventuelle uhensigtsmæssigheder på området. Herunder f.eks. den lange sagsbehandlingstid ved kredsretterne og venterkøen til afsoning ved anstalterne, siger Mimi Karlsen.