Naalakkersuisoq Jens Immanuelsen vil ikke kommentere undersøgelsen af mulig blanding af slædehunde med andre racer.

Slædehundesag: To hunde aflivet i Qeqertarsuaq

Naalakkersuisoq vil endnu ikke kommentere undersøgelsen om mulig raceblanding af slædehunde, mens sagen er i en ømtålelig situation. Han oplyser dog, at der er blevet aflivet nogle hunde i Qeqertarsuaq.

- De hunde, som er under mistanke, er alle blevet aflivet efter ejerens henvendelse, siger naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, Jens Immanuelsen.

Og Kommune Qeqertalik bekræfter, at to hunde er blevet aflivet, efter mistanke om at de er blevet bragt til Qeqertarsuaq fra Nuuk.

- Kommunen har handlet efter hundeejerens ønske om at få aflivet de omtalte hunde. Kommunen har opfyldt sin pligt, siger administrerende direktør i Kommune Qeqertalik, Hans Peter Poulsen.

Grønlandske slædehunde er en beskyttet race og må ikke blive blandet med andre racer.

LÆS OGSÅ Ny sag om blandede slædehunde

Mistanken om blanding af slædehunde med andre hunderacer dukkede op for halvandet år siden, og det har fået konsekvenser.

Blandt andet er hundeslædekørere fra Qeqertarsuaq og Kangerluk blevet midlertidigt udelukket fra at deltage i hundeslæderæset Avannaata Qimussersua.

Myndighedernes undersøgelse er tidligere blevet kritiseret af hundeslædeorganisationen KNQK for at tage alt for lang tid.

LÆS OGSÅ KNQK kritiserer myndigheder i kontroversiel slædehundesag

Jens Immanuelsen siger, at det er vigtigt for hundeejerne, at der hurtigt kommer en afklaring, men tilføjer, at sagen endnu er for prekær til at kommentere yderligere.

- Slædehundeejere har også ret til beskyttelse. Derfor kan jeg ikke kommentere yderligere, mens sagen er i en ømtålelig situation, siger Jens Immanuelsen.

LÆS OGSÅ DNA-undersøgelse er klar - men resultat er hemmeligt

Hvis det viser sig, at der ikke er klarhed nok over, at det er ulovligt at blande slædehunden med andre racer, må der fremover oplyses bedre, mener Jens Immanuelsen.

Der er 289 slædehunde i Qeqertarsuit og 32 slædehunde i Kangerluk.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl