Veterinær- og fødevaremyndigheden i Grønland ønsker ikke at udtale sig yderligere om sagen, da den endnu ikke er afsluttet. Sagen skal også fremlægges til Naalakkersuisut. Arkivfoto af slædehund, der ikke har noget med sagen at gøre.Foto: KNR

Slædehunde: DNA-undersøgelse er klar - men resultat er hemmeligt

Slædehunde i Qeqertarsuaq er mistænkt for at være blandet med ikke-grønlandske hunde. DNA-undersøgelse af dyrene er færdig, men resultatet kan ikke offentliggøres foreløbig.

En påstand om at to hunde af anden race end den grønlandske slædehund er blevet indført til Qeqertarsuaq fra Nuuk, førte sidste år til, at Veterinær- og Fødevaremyndigheden tog prøver fra hundene.

Det gjorde man, fordi man umiddelbart ikke kunne vurdere, om hundene var blandet op med en anden race end den grønlandske slædehund. 

LÆS OGSÅ Fejl forsinker slædehundeundersøgelse

Men undersøgelserne trak ud. Den grønlandske slædehunds DNA er nemlig endnu ikke er blevet kortlagt, og derfor blev prøverne sendt til analyse hos Qimmeq-projektet. Forskningsprojektet har nu - efter en fejl, der har forsinket undersøgelsen - analyseret hundenes DNA.

- Status på sagen er, at vi har fået et foreløbigt analyseresultat. Men vi har ikke fået lov til at offentliggøre selve rapporten fra analysen, siger Egill Steingrimsson, der er ledende dyrlæge ved veterinær- og fødevaremyndigheden i Grønland.

LÆS OGSÅ Hundeslædeførere mistænkt for sammenblanding af hunde

Veterinær- og fødevaremyndigheden i Grønland ønsker ikke at udtale sig yderligere om sagen, da den endnu ikke er afsluttet. Sagen skal også fremlægges til Naalakkersuisut.

- Men vi har en analyse. Vi har et resultat. Vi skal orientere departementschefen og Naalakkersuisut om resultatet, inden vi kommer med en pressemeddelelse eller en udtalelse i sagen, siger  Egill Steingrimsson til KNR.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl