Hjemmestyret: likviditetetsproblemer er selvforskyldt

Qaasuitsup Kommunia har store likviditetsmæssige problemer i millionklassen, da kommunen mangler at få refunderet deres udlæg til handicapområdet.
29. maj 2009 09:23

Departementet for Familie og Sundhed bekræfter, at Qaasuitsup kommunia endnu venter på refusionen af udlæg i forbindelse med handicapforsorgen.

Men Departemetet for Familie og Sundhed kaster bolden tilbage til kommunen. Kommunen har nemlig ikke sendt dokumentation for lønomkostningerne, siger departementschef Martha Lund Olsen.

-Jeg kan forstå på vores afdeling at der er problemer med dokumentation fra Qaasuitsup Kommunia for eksempel med lønsedler og derfor er der problemer med afregning i forhold til Qaasuitsup kommunia, siger departementchef Martha Lund Olsen.

Borgmester Jess Svane nævnte også i onsdagens radioavis, arbejdsgivernes manglende betaling af skat til kommunen som en af grundene til den manglende likviditet.

Men dette afvises fra skattestyrelsen.

- Borgmester Jess Svane er blevet misinformeret. Tværtimod, som konsekvens af centraliseringen af skatteområdet så modtager kommunerne nu skatteindbetalingerne to dage tidligere end, da kommunerne selv administrerede skatteinddrivelsen, siger styrelseschef for skat Claus Steenskov Jensen.