Historisk fodboldmesterskab til Tasiilaq

Der blev skrevet fodboldhistorie i Narsaq-hallen langfredag, da et hold fra Østgrønland første gang nogensinde blev grønlandsmestre i U-15 futsal.
Skrevet af Noah Mølgaard
17. april 2022 07:37

Der var stor jubel blandt spillere fra ATA fra Tasiilaq, da dommeren fløjtede pigernes U-15 finale af i Narsaq-hallen.

ATA vandt over Siuteroq-43 med 14-0 og skrev sig dermed direkte ind i den grønlandske fodboldhistorie. For et hold fra Østgrønland har ikke tidligere vundet grønlandsmesterskab i fodbold.

- Pigerne var naturligvis meget lykkelige. De har jo drømt og snakket om det i meget lang tid. Ja, faktisk siden vi begyndte at træne i september, siger træner for ATA Sune Larsen til KNR.

Han kommer oprindeligt fra Danmark og har været fodboldtræner i over 20 år.

Vil være træner i længere tid

- Jeg har aldrig oplevet sådan en glæde ved spillet, som pigerne viser her. De har en god intuitiv opfattelse af spillet, men havde ikke så meget struktur, fordi de ikke har haft en træner før. Min opgave har været at sætte struktur i spillet, siger Sune Larsen.

Flere piger fra ATA er med hos U-15 for sidste gang. Og de unge fra Tasiilaq tager på skoleophold andre steder, når de bliver ældre. Deres træner har dog lyst til at beholde holdet i længere tid.

- Jeg kunne godt tænke mig at stille op til U-18 GM sammen med de piger. De har som sagt god intuitiv opfattelse og brænder for fodbold, siger Sune Larsen.

N-85 vandt bronzekampen, da de vandt over K-33 fra Qaqortoq.

Drengenes U-15 GM, der blev afviklet i Tasiilaq, blev vundet af B-67 fra Nuuk, der vandt over SAK fra Sisimiut. ATA fra Tasiilaq vandt bronze, da de vandt over K-33 fra Qaqortoq.