Historisk fodbold-besøg til Tasiilaq

Et oldboys fodboldhold fra Nuuk flyver til Tasiilaq for at spille futsal-kampe mod hold fra området.
NÛK oldboys
NÛK oldboys tager til Tasiilaq den 24. februar Foto © : NÛK oldboys
Skrevet af Noah Mølgaard
03. februar 2021 14:06

I slutningen af februar vil NÛK’s oldboys spænde sikkerhedsbæltet i flyveren med deres fodboldstøvler i bagagen og flyve til Tasiilaq.

Det gør fodboldspillerne for at spille kampe mod forskellige hold fra Østgrønland. Men ikke kun det, der bliver nemlig også holdt dommerkurser og aktiviteter for børn og unge i byen.

Initiativtageren er glad for, at det er lykkedes at arrangere turen.

- Ideen med at tage til Tasiilaq opstod under vores tur i Paamiut i december. Vi er også overraskede over, at det lykkedes så hurtigt med at få samlet penge indtil turen, siger initiativtager til turen Lars Kilime til KNR.

Det bliver fodboldklubben i Tasiilaq, ATA, som skal være værterne for oldboysholdet fra Nuuk. Og de glæder sig:

- Det er første gang nogensinde, at et fodboldhold kommer på besøg til Tasiilaq. Så vi glæder os rigtig meget til at tage imod vores gæster fra NÛK, siger formand for ATA , Aron Kristiansen.

Oldboys er ofte en betegnelse for mænd, der dyrker sport, og som er i en ældre aldersklasse fra 30 år og opefter. 

Dyr rejse

ATA og andre østgrønlandske hold har gennem mange år taget den lange tur til Vestgrønland for at spille kampe mod andre hold.

- Det er dyrt at rejse til Vestgrønland. En tur for et hold med mindst ti spillere koster over 100.000 kroner, fortæller Aron Kristiansen.

Der er nu tilmeldt syv hold til den indendørs fodboldturnering i Tasiilaq, der bliver fløjtet i gang den 24. februar. Holdene kommer fra Nuuk, Kulusuk, Kuummiut og Tasiilaq.

- Vi vil selvfølgelig overholde corona-regler og have et begrænset antal personer i idrætshallen. Vi arbejder på at live-streame samtlige kampe på Facebook, siger Aron Kristiansen.

NÛKs oldboys har oparbejdet rutine med indsamlinger til fodboldture. Holdet har været på Island flere gange og som nævnt også i Paamiut.

- Vi vil også gerne dele vores erfaringer med østgrønlandske hold og fortælle om, hvordan vi samler penge ind til vores ture, slutter Lars Kilime.