Her er årets Julemærke

Malînánguaq M. Mølgaard har tegnet årets julemærke. Motivet er børn, der er parate til at løfte deres land i flok.
Skrevet af Noah Mølgaard
31. oktober 2012 07:44

Der var julestemning i Katuaqs lille sal tirsdag eftermiddag, da årets julemærke blev afsløret. Det er tegnet af kunstner Malînánguaq M. Mølgaard, der har givet julemærket titlten ”Julenat står ” Børn af Arktis”.

Motivet er børn, der står og holder hinanden i hånden. De kigger på nordlyset og julestjerne i deres grønlandske festdragter.

Der er også filosofi bag det mærke, der vil pryde juleposten i år.

- De er stolt af deres oprindelse og bærer med stolthed deres nationaldragter fra forskellige steder i landet. Nationaldragter der er blevet til, efter godt samarbejde mellem mænd og kvinder. Dragter lavet af sæl og isbjørne, som storfangerne har  fanget under kulde og storm. Lavet af hænder med brug af kvindekniven – sener og nåle. Jeg elsker mit land og dets indbyggere, og er stolt over de unge, og har gode forhåbninger for fremtiden, skriver Malînánguaq M. Mølgaard om tanken bag motivet.

KNR's kor Qupannavaat sang julesange under festlighederne i Katuaq, mens der blev drukket kaffe med julebag. Der blev også uddelt Julemærkepris, der blev givet til den dygtige pianist Jim Milne, der i flere årtier har medvirket i flere udgivelser. Han fik en check på 25.000 kroner.