Henning Sloth Pedersen er død

Tidligere distriktslæge i Nuuk Henning Sloth Pedersen er afgået ved døden. Det oplyser sundhedsledelsen i en mail til KNR.
Foto © : KNR
17. september 2018 15:04

Ifølge den ledende regionslæge i Sermersooq var Henning Sloth Pedersen både en god læge og en fantastisk kollega.

- Han ville rigtig gerne hjælpe sine patienter, men han ville også gerne sørge for, at alle de kollegaer, han arbejdede sammen med havde en fornuftig ramme at arbejde indenfor. Det gjorte, at han var klar til at lytte og hjælpe folk, og han var også klar til at hjælpe folk, hvis han følte, at der var noget, der var forkert, siger Jesper Olesen.

LÆS OGSÅ Foredrag om velfærdens djævelskab

Henning Sloth Pedersen kom første gang til Grønland i 1979, hvor han arbejdede som lærer i Qaarsut. Samtidig fik han både det grønlandske sprog og kultur ind under huden.

Han tog tilbage til Danmark for at færdiggøre medicinstudiet, for igen at vende tilbage til verdens største ø, hvor han helt frem til sin død arbejdede i det grønlandske sundhedsvæsen.

Arbejdede til det sidste

Selv i den sidste tid, hvor Henning Sloth Pedersen sad i kørestol, så forhindrede det ham ikke i at møde på arbejde.

- Nogle gange kan det have været nogle pudsige samtaler, der har været med patienter, som er kommet ind af døren og synes, at der var noget, der var svært, fordi det gjorde ondt det ene eller andet sted, og så sad de overfor en læge, som virkeligt havde et helbred, der var påvirket, og alligevel sørgede Henning for at være på arbejde, siger ledende regionslæge Sermersooq.

LÆS OGSÅ Tre prominente personer får tildelt Nersornaat

Tilbage i juni modtog Henning Sloth Pedersen Nersornaat i sølv for sin indsats som læge og forsker.

Henning Sloth Pedersen
Foto © : Namminersorlutik Oqartussat