"Haveforeningen Sisimiut anno 2068".

Den grønlandske kunstner Bolatta Silis-Høegh åbnede igår "Haveforeningen Sisimiut anno 2068" på Selvstyrets udstilling "In the Eye of Climate Change", på Nordatlantens Brygge.
12. december 2009 17:11

- Jeg har lavet en grønlandsk fremtidhave, "Haveforeningen Sisimiut anno 2068". Den er et sjovt bud på, hvordan en have i år 2068 i Grønland kan komme til at se ud, hvis den globale opvarmning fortsætter, fortæller Bolatta Silis-Høegh.

- Der er meget, meget grønt. En græsplæne, masser af planter, kokospalmer, meget eksotisk. Men så er der også en slæde midt i det hele, som man bruger til at ligge på, mens man tager solbad!

Den hvide anorak har hun lavet om til en kortærmet udgave, bikinien er naturligvis syet i sælskind. Og kvindekniven, ulo´en? Den bruges naturligvis til at knække kokosnødder med!

Formålet med Bolatta Silis-Høeghs udstilling på Nordatlantens Brygge er at give et humoristisk bud på, hvad den globale opvarmning kan komme til at betyde for Grønland. At en hel kultur kan forsvinde på ingen tid.

- Det ser vi jo allerede ske i dag. Men udstillingen skal prøve at vise at forandringerne måske også kan føre noget nyt med sig, slutter Bolatta Silis-Høegh.