Handicapuge sætter fokus på hjælpemidler

Der er mange barrierer i vores samfund, som forhindrer personer med handicap i at have en selvstændig hverdag. Det skal der sættes fokus på i uge 41.
En lille ting som fem trin kan stå i vejen for et frit liv, hvis man har et handicap. Foto © : Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Skrevet af Kim Hinrichsen
04. september 2024 13:49

Midt i en tid, hvor behandlingen af landets handicappede fylder meget i medier, rapporter, komiteer og hos politikere, sætter naalakkersuisut nu endnu mere fokus på området. 

For de har valgt at uge 41 skal være såkaldt handicapuge, hvor der bliver sat spotlys på livskvalitet i hverdagen og et mere selvstændigt hverdagsliv for personer med handicap.

Og det er helt i tråd med naalakkersuisuts politik på området, fortæller naalakkersuisoq for børn og unge, Aqqaluaq B. Egede, i en pressemeddelse: 

- Naalakkersuisuts handicappolitik bygger blandt andet på, at det enkelte menneske skal have muligheder for at udleve sit potentiale og deltage i samfundslivet. 

Bryd barriererne ned

Handicapugen sætter derfor særligt fokus på, hvordan hverdagsteknologi og hjælpemidler kan være med til at sikre større trivsel for personer med handicap. 

Det gælder både for den enkelte, men i høj grad også som samfund. Hvordan kan vi i fællesskab løfte opgaven og gøre livet med et handicap lettere.

Det er nemlig vigtigt at udrydde udfordringer for landets handicappede, fortæller Aqqaluaq B. Egede. 

- Personer med nedsat funktionsevne oplever fysiske og usynlige barrierer i deres dagligdag, og derfor er det vigtigt, at vi fortsætter med at udvikle os henimod at blive et mere inkluderende samfund for alle borgere, udtaler han. 

Tilskud til arrangementer

I forbindelse med handicapugen opfordrer Socialstyrelsen alle til at dele deres erfaringer med brug af hjælpemidler og teknologier, som har bidraget til deres hverdag og livskvalitet.

Borgere og aktører kan også søge om tilskud til at afholde arrangementer, der netop forsøger at sætte fokus på livskvalitet i hverdagen og et velfungerende og mere selvstændigt hverdagsliv.

Alle kan søge om tilskud til ovenstående arrangementer via socialstyrelsen.gl. Ansøgningsfristen er søndag 22. september.