Bertel Haarder i NuukFoto: Jonas Fievé/KNR

Haarder ryster på hovedet over DF's grønlandske flygtninge forslag

Den danske kulturminister, Bertel Haarder, tager nu afstand fra Dansk Folkepartis forslag om, at Danmark skal sende flygtninge til Nordøstgrønland.

Udsigten til at blive sendt videre til et noget koldere klima skulle ifølge EU-ordføren fra Dansk Folkeparti, Kenneth Kristensen Berths, skræmme flygtningene fra at søge til Danmark i første omgang.

Men den idé bliver nu skudt ned af den danske kulturminister, Bertel Haarder, som er i landet i forbindelse med AWG.

- Jeg kan kun ryste på hovedet. For det første er der jo dejligt i Grønland, og for det andet kan Danmark ikke skalte og valte med Grønlands territorium, hvad har han tænkt sig, siger kulturminister Bertel Haarder, som er i landet i forbindelse med AWG. 

Læs også DF: Grønlandsk kulde skal skræmme flygtninge væk

Naaja Nathanielsen, som i fredags meldte sig ud af IA, vil på forårssamlingen stille et forslag om, at Grønland over tre år skal modtage 6 kvoteflygtninge. Et forslag, som Bertel Haarder tager godt imod, men understreger dog, at det er helt op til Grønland selv.

- Det er en smuk tanke, men der er en afgrund til forskel på, om det er en grønlandsk politiker, der siger det, eller det er en dansk politiker, der siger det. Nu skal vi altså lære at opføre os ordentligt i Danmark over for Grønland, siger Bertel Haarder

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt