Haarder ryster på hovedet over DF's grønlandske flygtninge forslag

Den danske kulturminister, Bertel Haarder, tager nu afstand fra Dansk Folkepartis forslag om, at Danmark skal sende flygtninge til Nordøstgrønland.
Bertel Haarder i Nuuk
Bertel Haarder i Nuuk Foto © : Jonas Fievé/KNR
Skrevet af Jonas Fievé
07. marts 2016 11:11

Udsigten til at blive sendt videre til et noget koldere klima skulle ifølge EU-ordføren fra Dansk Folkeparti, Kenneth Kristensen Berths, skræmme flygtningene fra at søge til Danmark i første omgang.

Men den idé bliver nu skudt ned af den danske kulturminister, Bertel Haarder, som er i landet i forbindelse med AWG.

- Jeg kan kun ryste på hovedet. For det første er der jo dejligt i Grønland, og for det andet kan Danmark ikke skalte og valte med Grønlands territorium, hvad har han tænkt sig, siger kulturminister Bertel Haarder, som er i landet i forbindelse med AWG. 

Læs også DF: Grønlandsk kulde skal skræmme flygtninge væk

Naaja Nathanielsen, som i fredags meldte sig ud af IA, vil på forårssamlingen stille et forslag om, at Grønland over tre år skal modtage 6 kvoteflygtninge. Et forslag, som Bertel Haarder tager godt imod, men understreger dog, at det er helt op til Grønland selv.

- Det er en smuk tanke, men der er en afgrund til forskel på, om det er en grønlandsk politiker, der siger det, eller det er en dansk politiker, der siger det. Nu skal vi altså lære at opføre os ordentligt i Danmark over for Grønland, siger Bertel Haarder