DF: Grønlandsk kulde skal skræmme flygtninge væk

Dansk Folkepartis EU-ordfører foreslår, at Danmark skal sende flygtninge til Nordøstgrønland.
Foto © : Kerstin Pfeifer/KNR
Skrevet af Jonas Fievé
04. marts 2016 04:39

Udsigten til at blive sendt videre til verdens største Ø skal nemlig afholde flygtninge fra at søge til Danmark i første omgang.

- Vi har set, hvordan flygtninge er taget hjem fra Finland med den begrundelse, at det var for koldt i Finland, siger medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti Kenneth Kristensen Berth til KNR.

Grønland er et oplagt sted

Søren Espersen har tidligere meldt ud, at de gerne så, at man brugte den gamle flådestation Grønnedal i Sydgrønland til at huse flygtninge, men som noget nyt mener Folketingets næststørste parti, at Nordøstgrønland også ville være et oplagt sted.

Læs også DF vil gøre Grønnedal til flygtningecenter

Det er selvom, at Kenneth Kristensen Berth godt kender til de barske forhold i området.

- Det er et område, som er ret uvejsomt, hvor det er rigtigt koldt og, hvor der ikke bor ret mange mennesker.

Men alligevel mener han, at det er et oplagt sted at huse flygtninge.

- Ja, det kunne sagtens være et sted, hvor man kunne placere folk, hvis de rette faciliteter er til rådighed eller kan tilvejebringes.

Isbjørne og flygtninge kan leve side om side

En stor del af Nordøstgrønland er dækket af verdens største nationalpark, som er hjemsted for det største rovdyr af dem alle, nemlig den hårdføre isbjørn. Men det ser Kenneth Kristensen Berth ikke som et problem.

- Nej, nu skal man huske på, at nogle af dem kommer fra områder, hvor der også findes vilde dyr, som er farlige. Så må man informere de her mennesker om, at en isbjørn er et farligt dyr, hvis de skulle være i tvivl om det, sådan er det.

Heller ikke den globale opvarmning skal sætte en stopper for Dansk Folkepartis forslag om at sende flygtninge til Grønland.

- Selvom jeg ved, at I har haft en relativ varm vinter, så er der lidt koldere på Grønland end der er i Finland. Hvis folk er rejst hjem på grund af det finske klima, så kunne det også være, at de ville rejse hjem i lyset af det grønlandske klima, siger Kenneth Kristensen Berth.

Nyheden om, at Dansk Folkeparti vil sende flygtninge til Nordøstgrønland er også nået hele vejen til Australien, hvor man har erfaringer med at sende asylansøgere til flygtningelejre på stillehavsøen Nauru eller til Manus Island i Papua Ny Guinea.

Læs også Denmark urged to adopt 'Australian solution' and send asylum seekers to Greenland