GU i Ilulissat kommer et skridt nærmere

Et forslag til en gymnasiel uddannelse i Ilulissat får nu opbakning fra Naalakkersuisut. Det er Knud Fleischer fra Kattusseqatigiit Partiiat, der har stillet forslaget.

Arbejdet for at få etableret en kunstgræsbane i Ilulissat og en gymnasiel uddannelse bliver sat i forbindelse med hinanden.

Gruppen bag kunstgræsbanen vil gerne have undersøgt, om det er muligt, at få en gymnasiel uddannelse eller en idrætsskole i Ilulissat, hvor den kunstige fodboldbane kan indgå i projektet.

- En gymnasiel afdeling eller en idrætsskole i Ilulissat kan være med til at supplere uddannelses mulighederne i Grønland, understreger Knud Fleischer blandt andet i sit forslag. 

Og forslaget er i tråd med Naalakkersuisuts uddannelsesstrategi, som sigter på, at flere unge har taget kompetence givende uddannelser i 2025, hvor målet er, at 70 procent af en ungdomsårgang begynder på en uddannelse.

Naalakkersuisoq for uddannelse Palle Christiansen understreger, at der skal være større kapacitet på uddannelsespladser, hvis flere skal have en uddannelse.

- Det vil altså sige, at vi bliver nødt til at sørge for flere pladser på gymnasierne for at opnå målene i 2025, understreger Palle Christiansen blandt andet i sit svar.

Knud Fleischers forslag er at Naalakkersuisut skal igangsætte en undersøgelse med henblik på etablering af idrætsskole eller gymnasial afdeling i Ilulissat.

I den nye gymnasiereform er der mulighed for at tilbyde de unge studieretninger, der specialiserer sig indenfor for forskellige områder, herunder  idræt. 

- Derfor kunne behovet for en idrætsskole og en ny gymnasial afdeling tænkes sammen, således at mulighederne for at skabe en gymnasial afdeling, hvor der blandt andet tilbydes idrætsorienterede studieretninger, undersøges, understreger Palle Christiansen.

Forslaget bliver behandlet første gang mandag den 30. april.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt