Grønlands Politis vagtcentral er blevet opgraderet

Spritnye lokaler med masser af moderne udstyr. Torsdag blev Grønlands Politis nye vagtcentral officielt indviet.
Vagtcentralen har i alt ni ansatte, som arbejder på skift i alle døgnets timer. Foto © : Carsten Faurschou
Skrevet af Mikkel G. Rasmussen
02. juni 2023 14:10

Det sidste halve år er der blevet hamret, banket og boret på Politigården i Nuuk.

Den tidligere politiskole er blevet ombygget til en ny og tidssvarende vagtcentral, som nu står færdig.

- Herfra kan vi holde et bedre øje, så at sige, med hele Grønland, og vi får bedre muligheder, siger vagtchef hos Grønlands Politi Carl Sværd.

Og det har været nødvendigt med opgraderingen for at kunne yde det bedste arbejde, fortæller politikommissær Brian Thomsen, der er leder af vagtcentralen:

- Det er vigtigt, at medarbejderne har de bedste forudsætninger, og det har vi opnået med de nye rammer, og mere tidssvarende udstyr. Det er vi overordentligt glade for.

Foto © : Grønlands Politi

Udover at lokalerne er blevet gjort lysere, og ventilationen har fået en opgradering, er rummet også blevet finkæmmet, og der er blevet gjort plads til en masse nyt udstyr.

- Vi har fået en masse nyt og moderne udstyr ind, som kommer til at hjælpe os på forskellige måder. Blandt andet får vi på sigt mulighed for at overvåge og kommunikere med alle landets detentioner fra vagtcentralen, forklarer politikommissær Brian Thomsen og fortsætter:  

- Derudover bliver det nemmere for os at dele information med hinanden og skabe overblik. Sker der en alvorlig hændelse, er det her i vagtcentralen, at vi holder styr på alle trådene. Så selvom vi er placeret i Nuuk, så vil vores nye muligheder også få betydning i resten af landet.

Det hele skal læres

Vagtcentralen har stået færdig i 14 dage, men det er først nu, at personalet rykker ind. Og det skyldes den simple årsag, at alt de nye udstyr har skulle læres.  

- Vagtcentralen er bygget op på en væsentlig anden måde end tidligere, og det har derfor krævet oplæring og træning, før vi kunne flytte al vores personale over, siger Brian Thomsen.

For når personalet skal kunne hjælpe borgerne i hele landet 24 timer i døgnet, er det vigtigt, at der er styr på det hele.   

- Vi skulle være helt sikre på, at alle var klædt ordentligt på og forstod de nye systemer og måder at gøre tingene på. Det gør de nu, så nu glæder vi os bare til at falde til i det nye, fortæller lederen af vagtcentralen.