Grønland i Tivoli starter i dag: Det er en tradition, som er kommet for at blive

20.000 gæster om dagen. Så mange mennesker regner havedirektør i Tivoli med, vil besøge Grønland i Tivoli, som starter i dag.
Til årets Grønland i Tivoli gæsterne se frem til at se en række grønlandske artister på den store scene på Plænen.
31. juli 2023 09:20

45 gange har det været muligt for grønlændere og andre gæster at mødes til en fejring af Grønland i Tivoli i København.

I dag kan Grønland i Tivoli åbne dørene for arrangement nummer 46.

En begivenhed, som de seneste mange år, har samlet omkring 20.000 gæster til en fejring af Grønland, fortæller havedirektør for Tivoli, Kasper Schumacher og tilføjer at han igen i år forventer cirka 20.000 gæster om dagen til festlighederne.

- De gæster vi får, er både en blanding af nogle mennesker, som kommer for at opleve Grønland i Tivoli og nogle traditionelle gæster, som kommer for at prøve forlystelser, men vi har rigtig mange meget loyale gæster der kommer hvert år, siger han. 

Tradition som er kommet for at blive

Det skaber stor værdi for Tivoli og de øvrige gæster, når der afholdes Tivoli i Grønland, mener havedirektøren.

Derfor regner han også med, at Grønland i Tivoli er en tradition, som er kommet for at blive. 

- Her i Tivoli elsker vi traditioner og så længe folk har lyst til at komme herind, vil vi blive ved med at afholde Grønland i Tivoli, siger han.

Som noget særligt i år skal Milan Mathæussen, som vandt Avannaata Qimussersua tidligere i år, fejres på plænen i Tivoli i morgen klokken 17:30.

Grønlandske kunstnere indtager plænen

Blot en halv time senere kan gæsterne se frem til en overraskelse.

- Og så har vi en overraskelse. Det er klokken 18 tirsdag 1. august, og det er noget, vi aldrig har prøvet før. Jeg vil ikke fortælle mere, for det er en overraskelse, fortalte Carsten Siegstad til KNR tidligere på måneden. 

Til festlighederne i Tivoli kan gæsterne se frem til at se Tarrak, Small Time Giants, Tulleriit, Qarsoq og Siissisoq, som spiller i aftentimerne.

I 2020 aflyste Tivoli arrangementet på grund af corona, og i 2021 blev arrangementet anderledes - også på grund af corona.

Du kan læse hele programmet her.