Great Greenland leverer et ‘tilfredsstillende’ resultat i 2023

Til trods for et 2023, der har været præget af et fald både i indhaling af skind og salg, har Great Greenland haft et tilfredsstillende år, men det kunne godt være bedre, fortæller direktør.
Great Greenland har oplevet udfordringer med skindkvaliteten, og det har kostet, men fragten har hjulpet dem til et overskud på bundlinjen. Foto © : Great Greenland
03. juni 2024 13:49

Great Greenland, der handler med skind fra sæler, er kommet ud af 2023 med skindet på næsen.

Virksomheden slutter 2023 af med en omsætning på 14,2 millioner kroner og et overskud på bundlinjen på 531.000 kroner.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse mandag morgen, og det er til trods for, at indhandlingen af skind har været mindre. Også salget af ‘færdigvarer’ - altså luffer, hjemmesko og tasker - er blevet mindre.

Selv er direktøren for det hele Preben Møller nogenlunde tilfreds med årets resultat.

- Vi budgetterede med en omsætning på 14,4 millioner og et underskud på 1,9 millioner, så at vi ender med en omsætning på 14,2 millioner og et overskud på godt en halv million, er jeg godt tilfreds med, siger direktøren.

Forventet prisstigning blev redning

Forklaringen på, at året er endt med et overskud frem for det forventede underskud, er blandt andet, at virksomheden havde forventet en stigning på fragtpriser, men den stigning kom ikke, fortæller direktøren.

2023-resultatet er dog væsentlig mindre, end det foregående år - 2022. Her kom virksomheden nemlig ud med et overskud på 2,7 millioner kroner på bunden.

Men det markante fald på godt to millioner kroner er der en helt naturlig årsag til, forsikrer Preben Møller.

- Vi har sat produktionen af færdigvarer op, som vi kan sælge og have på lageret, og samtidig har salget af de varer ikke været på samme niveau sidste år som året før, og derfor er der en væsentlig tilbagegang i det endelige resultat på bundlinjen, siger Preben Møller.

Tålmodighed

Udover at øge produktionen til lageret, så der er mere at sælge af, har virksomheden også sendt deres skindhandlere på kursus i at spotte de gode skind.

- Og den satsning har været med til at forbedre vores skindkvalitet fra folk på kysten, fortæller Preben Møller.

- Men det fulde resultat kan vi først se i slutningen af 2024 på grund af fragt-tiden, fortæller han.

Direktøren håber på, at kurset til skindhandlerne er med til fremadrettet at sikre en bedre kvalitet, så virksomheden i fremtiden kan sælge flere naturskind end indfarvet skind, og forklaringen er efterspørgslen.

- Der er større efterspørgsel på naturskind end de farvede skind, og derfor er det også en bedre forretning at sælge naturskind.

- Alt i alt er jeg nogenlunde tilfreds med resultatet for 2023, men hvis skindkvaliteterne havde været bedre, kunne vi godt sælge mere.

På trods af de mange satsninger, der skal sikre et overskud, budgetterer virksomheden med et underskud i 2024.

- I 2024 budgetterer vi med et lidt større underskud, fordi der blandt andet skal ske noget med salgsafdelingen i Danmark, siger Preben Møller.