Grønlansk kulturfest i Tivoli: Vi glæder os til at få normaliteten tilbage efter corona

I slutningen af måneden indtager Grønland Tivoli til to dages kulturel folkefest
Der vil være maskedans under arrangementet. Foto © : Tivoli
24. juli 2022 11:13

31. juli er det 45. gang, at Grønland indtager Tivoli til to dage med trommedans, korsang, maskedans og toppen af grønlandsk musik.

- Om eftermiddagen kommer der til at ske flere kulturelle grønlandske arrangementer med trommedans og maskedans og kor, og om aftenen er der koncerter med forskellige bands, siger Carsten Siegstad, konferencier for Grønland i Tivoli.

Desuden vil der være boder, som blandt andet gemmer på grønlandsk kunst, smykker og sælskindprodukter.

Musik til Grønland i Tivoli 2022

 

- Aqqa Band

 

Aavaat

 

- Poulsen Band

 

- G-60

 

- Pele Møller Band

 

- Zikaza

Festen bliver trommet i gang søndag 31. juli klokken 13.05 af den grønlandske trommedanser Gaz Zaa Lung og sluttes af med det populære band Zikaza mandag aften klokken 21.30.

- Vi har fået fantastiske bands fra Grønland, som kommer og spiller i år, siger Carsten Siegstad.

Desuden vil Pele Møller band markere 50-året for affolkningen af Qullissat.

Foto: Tivoli. 

Corona har aflyst

Det skulle egentlig have været 46. gang, at Grønland i Tivoli løb af stablen, men på grund af corona var de nødt til at aflyse arrangementet i 2020.

I 2021 var det også et anderledes arrangement, da corona stadig spøgte, derfor glæder de sig rigtig meget til i år, fortæller Carsten Siegstad.

- Det kan du tro, vi glæder os virkelig til at få normaliteten tilbage og forhåbenligt kommer der en masse mennesker fra Jylland og Fyn og alle steder i Grønland. Vi håber, at de, der holder ferie i Danmark, også tager en smuttur til København, siger han.

Ifølge Carsten Siegstad er der plads til alle, som vil være med til at fejre de to festlige dage, og man skal ikke være bange for at køre forgæves.

- Så vidt jeg kan huske, kan Tivoli have 44.000 gæster, og det har vi aldrig nogensinde formået at få til Grønland i Tivoli, og det tror jeg heller ikke, vi skal forvente i år. Så alle, der har lyst til at komme, er jeg ret sikker på, kommer ind.

Gennem årene har folkefesten vokset sig stor, og der kommer op til 15.000 mennesker med relation til Grønland i løbet af de to dage.