Grønlandsk arrangement på Folkemødet gik over al forventning

Der er solskin og kolde fadøl på Folkemødet på Bornholm. Og så er der deltagelse fra nogle af Grønlands vigtigste virksomheder for første gang.
Skrevet af Merete Lindstrøm
15. juni 2018 06:23

- De har vanvittigt gode sild, fortæller Administrerende direktør for Air Greenland Jacob Nitter Sørensen, da vi fanger ham efter torsdagens arrangement, hvor Air Greenland, Royal Greenland, Tele-Post og Royal Arctic Line var værter.  

 - Det gik rigtig godt det har været over forventning, siger han.

De fire virksomheder var gået sammen om at skabe et arrangement med fokus på Grønland og særligt Grønlands erhvervsliv.

 - Det er altid spændende, når man laver sådan noget første gang. Der er 100.000 mennesker på Folkemødet og mere end 3000 arrangementer , og vi er jo i konkurence med alle de andre om folks deltagelse. Så vi har været spændt på, om der overhovedet var nogen, der gad høre på 4 erhvervsfolk fra grønland.

LÆS OGSÅ Virksomheder vil nuancere billedet af Grønland

Men den bekymring blev altså gjort til skamme, fortæller direktøren

- Der var rigtig mange, der var interesseret. Gode debatter, gode spørgsmål og god opmærksomhed, så det er gået over forventning, vil jeg sige.

Arrangentet bød på debatter, grønlandsk musik, fotoudstilling og grønlandske specialiteter. Og måske det ikke er sidste gang Bornholm får besøg fra Grønland.

- Pilen peger da i retning af, at det her er noget, vi bør gøre fremadrettet, fordi det er med til at styrke den positive opmærksomhed omkring Grønland og understøtte de udviklingsmuligheder og det vækstpotentiale, som der er i Grønland, sagde Jacob Nitter Sørensen.