Grønland får sit første svømmelandshold

Ungdomssvømmere med potentiale til yderligere udvikling som svømmere skal repræsentere Grønland ved Island Games næste år

Grønland deltager i svømmekonkurrencer ved Island Games på britiske ø Guernsey næste år. Det har Grønlands idrætsforbund GIF og svømmeklubben Nuummi naluttartut lavet en aftale om.

Og forberedelserne er allerede i fuld gang, hvor en gruppe svømmere fortsætter deres svømmetræning hen over sommeren, hvor de ellers normalt holder træningspause.

- Jeg er ellers blevet spurgt om jeg ville deltage. Og det kunne måske godt være, at jeg kunne have leveret et hæderligt resultat. Men jeg synes, at det er vigtigere at bygge et landshold op, der består af unge svømmere med udviklingspotentiale, siger svømmetræner Jonas Tetzschner til KNR.

Han har selv været konkurrencesvømmer i Danmark og har været med til at vinde DM sølv til danske kortbane mesterskaber og danske holdmesterskaber under sin karriere i Triton Ballerup.

Mod OL svømmere

Jonas Tetzchner har været svømmetræner i Nuummi Naluttartut siden han flyttede til Nuuk for flere år siden.

- Vi har faktisk været i dialog med GIF i halvandet år om mulighed for at deltage ved Island Games. Jeg er også overbevist om at et svømmelandshold vil skabe større bredde blandt svømmere, siger Jonas Tetzschner.

Men det bliver svært at få en podieplads ved Island Games næste år. Flere deltagere fra britiske øer er potentielle svømmere på det britiske hold til næste års OL i Japan. Det er svømmere, der svømmer 100 meter fri svømning på under 50 sekunder.

- Vi har det sidste år haft en eksplosiv udvikling hvor eksempelvis en svømmer startede sæsonen med en personlig-rekord på 40 sekunder i 50 fri svømning, men endte på respektable 29 sekunder i slutningen af sæsonen, hvilket er en vild udvikling på meget kort tid, siger Jonas Tetzschner og fortsætter:

- Den kommende sæson forventes at flytte flere vigtige milepæle, med eksempelvis første grønlandske svømmer, som vi selv har udviklet svømmer under et minut på 100 fri svømning, siger Jonas Tetzschner.

Der er endnu ikke udtaget landshold. Udtagelseskonkurrencen bliver formentlig Reykjavik International Games i januar næste år, hvor der bliver udtaget to eller tre svømmere til Island Games.

Ø-legene bliver afholdt på Guernsey fra den 3. til den 9. juli næste år.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt