Instruktør: Filmfestival gør Grønland mere kendt

Både stammefrænder og internationale filmfolk gæster i disse dage Nuuk, hvor de deltager i Nuuk International Film Festival. Og det er en god mulighed for, at Grønland promoverer sig som en filmnation i et internationalt forum, mener en arrangørerne af festivalen.
Foto © : KNR
21. september 2018 06:10

Medarrangør af Nuuk International Film Festival, filminstruktør Pipaluk K. Jørgensen, mener at festivalen vil gøre Grønland mere internationalt kendt. Hun mener dermed, at vi i Grønland kan vise verden hvad, vi har udrettet, og hvad der er af muligheder for at filme i Grønland.

- Det, der er brug for nu, er også, at vi åbner øjnene for den store verden og byder dem velkommen til at komme til vores land og se, hvad vi har at byde på. Samtidig med at vi viser vores befolkning, hvad de har at byde på, siger filminstruktør Pipaluk K. Jørgensen.

LÆS OGSÅ Nuuk International Film Festival skudt i gang

Lige nu er der forskelllige filminstruktører, som er her i Nuuk, og for eksempel er der stammefrænder til stede. De skal enten vise eller se en af de 17 forkellige film, som skal vises under festivalen. Flere af filmene er anmelderroste. 

Og det grønlandske bidrag er et bevis på, at der er en rivende udvikling inden for filmproduktion herhjemme, mener instruktøren.

- Det her er en fejring af film, at vi kan være stolte af, at Grønland de sidste 10 år nærmest bare er skudt fuldstændig i gang i forhold til for 20 år siden, hvor der var næsten ingenting, siger Pipaluk K. Jørgensen.

Nuuk Filmfestival foregår i Katuaq fra onsdag til lørdag i denne uge.