Nuka Kleemann frygter store konsekvenser for idrætten, hvis Air Greenland og flymekanikere går i konflikt fra den 9. aprilFoto: Noah Mølgaard

GIF krydser fingre: Påskens grønlandsmesterskaber er på spil

Den varslede konflikt mellem Air Greenland og Dansk Metal, der kan betyde indstilling af flyvninger kan komme midt under den travleste sportsuge – påskeugen.

Ikke færre end otte forskellige sportsgrene skal afvikle grønlandsmesterskaber i påskeugen, hvor flytrafik er uundgåelig del af planerne.

Grønlands Idrætsforbund GIF følger derfor lønforhandlingerne mellem Air Greenland og Dansk Metal, der forhandler løn for flymekanikere med storspænding.

Efter to år med coronanedlukninger og aflyste sportsarrangementer, har Grønlands Idrætsforbund glædet sig til at sætte mesterskaberne i gang igen.

LÆS OGSÅ Analytiker om strejkevarsel: Mekanikerne har magten i forhandling med Air Greenland

- Det vil være meget beklageligt, hvis idrætten bliver ramt som følge af eventuelt sammenbrud i lønforhandlinger mellem Air Greenland og flymekanikere, siger formand for GIF Nuka Kleemann til KNR.

- Vi har været ramt af begrænsninger og nedlukninger de sidste to år på grund af corona. Det vil være meget beklageligt hvis sportsfolk, der ellers har gjort store forberedelser bliver ofre for konflikten. Der er brug for at sportsfolk nu får målt deres nuværende form i forhold til andre, siger Nuka Kleemann.

Han vil ikke blande sig i lønkonflikten mellem Air Greenland og Dansk Metal og forholder sig kun til hvad stop af flyvninger kan få af konsekvenser for idræt.

Skibe sejler kun begrænset

Der skal være grønlandsmesterskaber i forskellige vintersportsgrene, håndbold, fodbold, badminton og bordtennis. Samtlige sportsgrene er afhængige af flytrafik for at kunne afvikle mesterskaber.

- Vi har ikke andre muligheder end skibe og de sejler kun til få områder for tiden og øger deres rutenet først på et senere tidspunkt, siger Nuka Kleemann.

LÆS OGSÅ Strejkevarsel for to mekanikere får Air Greenland til at holde alle fly på jorden

Han frygter også at en konflikt i lufttrafikken kan betyde aflysninger af mesterskaber.

- Det kan være svært at finde andre tidspunkter til mesterskaber, fordi flere sportsgrene vælger påsken for at undgå tab af feriedage. Vi krydser derfor fingre for at Air Greenland og Dansk Metal når til enighed uden at forstyrre lufttrafikken, slutter Nuka Kleemann.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl