GE og IMAK i fælles kamp for folkeskolen

Grønlands vigtigste råstof er uddannelse og derfor ønsker Grønlands Erhverv og lærernes fagforening IMAK, at det kommer til at stå højt på politikernes dagsorden frem mod valget.
Skrevet af Jonas Fievé
06. april 2018 14:01
Versionist Erna Lynge

Alt for få børn og unge her i landet får en uddannelse, som kvalificerer dem til fremtidens job, så derfor har GE og IMAK lanceret en kampagne, som skal råbe politikerne op.

- Hvis det ikke lykkedes at få folkeskolen til at fungere, så står vi i den situation, at vi i stigende grad i takt med, at vi ønsker udvikle turisme og råstofindustri og alle mulige andre erhverv skal importere mere og mere arbejdskraft udefra, siger direktør for Grønlands Erhverv Brian Buus Pedersen.

LÆS OGSÅ Qeqertalik halter efter fra start

GE og IMAK står sammen

På et pressemøde torsdag lancerede de sammen med lærernes fagforening IMAK en kampagne, som kommer med anbefalinger til, hvordan politikerne kan løfte niveauet i landets skoler.

Det er det heller ikke uden grund, at kampagen netop bliver lanceret i valgkampen.

- En af grundene er, at politikerne i valgkampen snakker om folkeskolen, men nogle gange savner vi handling efter valget, siger formand for IMAK, Birthe Møller Therkelsen.

LÆS OGSÅ Uddannelse giver kontant afregning

12 tiltag skal gøre en forskel

GE og IMAKs kampagne indeholder 12 initiativer, som de mener, kan være med til at skabe en bedre folkeskole her i landet.   

De to ønsker blandt andet bedre undervisningsmateriale, mere inddragelse af forældrene i børnenes skolegang, bedre undervisning i yderområderne og mere kvalificerede skoleledere.

 

Men formålet med kampagen er også at vise politikerne, at både GE og IMAK gerne vil inddrages i arbejdet med at forbedre uddannelsessystemet.

- Vi viser, at vi kan samarbejde. Vi er enige om en lang række ting, og vores invitation til politikerne er jo, at de skal tage os med, når de skal diskutere reformer af folkeskolen og uddannelsessystemet, siger direktør for GE, Brian Buus Pedersen.

LÆS OGSÅ Sæt tidligt ind i folkeskolen