Statistik: Uddannelse giver kontant afregning

Uddannelse betaler sig. Grønlands Statistik har i snart et årti holdt øje med personindkomsterne i Grønland, og deres tal for sidste år er nu fremlagt. Og det kommer næppe som en overraskelse, at de højest uddannede får mere i løn.

Sidste år fik de mennesker, der har taget en videregående uddannelse, langt over dobbelt så meget i løn, end dem, der ikke er gået videre fra folkeskolen.

Tallene for sidste år viser nemlig, at den gennemsnitlige løn før skat for folk, der har gennemført en videregående uddannelse lå på knap 472.000 kroner om året, mens knap 178.000 kroner gik til dem, der ikke har videreuddannet sig efter folkeskolen.

LÆS OGSÅ Vi har fået flere penge i lommerne

Folk med en erhvervsuddannelse fik næstmest i løn, de fik nemlig i gennemsnit en årsløn på godt 312.000 kroner i bruttoindkomst.

Dén gruppe og gruppen af folk med en videregående uddannelse, skubber gennemsnittet for de grønlandske indbyggeres samlede løn op.

Den gennemsnitlige løn for personer herhjemme lå på lige knap 240.000 kroner om året - før skat.

Folk med en gymnasial uddannelse, fik en gennemsnitlig bruttoindkomst på godt 231.000 kroner, mens de borgere med et suppleringskursus i bagagen, fik 208.000 kroner i årsløn sidste år.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!