GE enig med Siumut

Arbejdsgiverorganisationen Grønlands Erhverv eller GE kritiserer nu skarpt Naalakkersuisut for endnu engang, at udsætte tidsfristen for ansøgninger til årets makrelfiskeri. Det kommer til igen at koste arbejdspladser i fiskeriet og dermed samfundet penge.
29. april 2015 14:18

GE mener, at alle aspekter omkring godkendelsesprocedurerne i forbindelse med makrelfiskeriet for længst burde være grundigt belyst og henviser til et notat fra sidste år, hvor Siumuts gruppe i Inatsisartut kritiserede det daværende Naalakkersuisut for en alt for langsom godkendelsesproces.

- En mere effektiv styring af godkendelsesprocedurerne ville have betydet en tidligere start på fiskeriet og at man så ville kunne have nået at opfiske kvoterne. Det bør vi lære af, så kvoterne tildeles i rette tid, så forsøgsfiskeriet dermed får bedre vilkår at arbejde under, skrev altså Siumuts gruppe i Inatsisartut sidste år.

Læs også Grønlandske fartøjer prioriteret i fordelingen af makrelkvoter

Støtter Siumut i deres kritik

Og nu erklærer GE sig i en pressemeddelelse enig med Siumut-gruppens kritik og undrer sig over at man nu igen står i nøjagtig den samme situation.

Og GE opfordrer indtrængende Naalakkersuisut til at ikke at fravige de allerede meddelte kriterier, så alle bliver behandlet lige i forhold til gældende lovgivning.

- Og for det andet appellerer vi til, at Naalakkersuisut straks efter den nye tidsfrist den 6. maj tildeler kvoterne til de godkendte ansøgere. Kun ved at leve op til disse to selvfølgelige krav kan der afbødes en smule på den forsinkelse, der allerede er sket, understreger Grønlands Erhverv.