GA: Politikerne bør være realistiske

Grønland står i en meget anstrengt økonomisk situation. Derfor bør politikere være realistiske og passe på med, ikke at love alt for meget i valgkampen, som der ikke er finansiering til, lyder det fra GA.
Skrevet af Mads Pedersen
07. oktober 2014 12:22

GA's direktør Brian Buus Pedersen og bestyrelsesformand Henrik Leth kommer med en appel til partiformændene om, ikke at love for meget i valgkampen.

-  Politikerne må afstå fra fantasifulde og økonomisk krævende forslag i valgkampen, skriver Grønlands Arbejdsgiverforeningen i en pressemeddelelse.

De begrunder deres appel med deres bekymring for den økonomiske situation Grønland står i.

GA er også bekymret over, at den økonomiske tilbagegang vil fortsætte med stor styrke i år.

- Det skyldes det udeblevne råstofeventyr.

De mener også at det vigende fiskeri, faldende turisme, mindre bygge- og anlægsaktivitet, beskæftigelsesproblemer og ikke mindst den stigende arbejdsløshed blandt unge blot spejlbilleder på denne udvikling, som fastholdes af, at økonomien har et ringe vækstpotentiale – hvis der ikke bliver taget fat, skriver Henrik Leth og Brian Buus Pedersen.

Behov for bredt politisk samarbejde
Flere ledende politikere har allerede tilkendegivet, at et bredt politisk samarbejde er nødvendigt efter valget, og denne udmelding hilser Grønlands Arbejdsgiverforening velkommen.

- Grønland befinder sig så tæt på den økonomiske afgrund, at kun et bredt samarbejde om en nødvendig genopretningspolitik og gennemgribende reformer kan sikre landet velfærd og mere social lighed, mener Arbejdsgiverforeningen.

Det er vælgernes ansvar
Arbejdgiverforeningen mener også ,at det er vælgernes ansvar, at overveje nøje, hvor de vil sætte deres kryds:

-  Det er vælgernes ansvar, at det nyvalgte Inatsisartut bliver sammensat af seriøse politikere med landspolitisk horisont, vilje og evne til at gennemføre nødvendige reformer og at skabe et nødvendigt fundament både politisk og økonomisk for hele Grønland.