Foto: KNR

Qulaarpaa GA: Gør KNR reklamefri

Flere medier er bedre medier. Det mener Grønlands Arbejdsgiverforening, som helst vil have gjort KNR reklamefri, så der kommer flere penge til de private medier.

- Jeg så gerne, at KNR blev fuldstændigt fri for reklamekroner, siger Lars Krogsgaard-Jensen, juridisk konsulent i GA og sekretær for brancheudvalget for IT, Medier og Kommunikation.

Avis nummer to

Han peger på, at der i medieredegørelsen fra 2010 blev plæderet for, at man fandt pengene til at støtte en avis nummer to, og hvis den skal blive en realitet, så er det nødvendigt med flere reklamekroner til aviserne.

- Der kunne jeg da godt se en idé i, at man offentligt finansierede KNR, og så afholdt dem fra at bruge reklamekroner, siger Lars Krogsgaard-Jensen.

Læs også Grønlands medier til debat

Skal finde penge på finansloven

I dag finansieres KNR delvist gennem reklameindtægter. Penge som altså vil mangle, hvis KNR gøres reklamefri.

- Man må så finde ressourcerne på finansloven, hvis du vælger den løsning, siger den juriske konsulent.

Naalakkersuisut har dog gjort det ganske klart, at tilskuddet til KNR ikke bliver større. Det gør udgifterne til gengæld, og det betyder at nye tiltag skal finansieres alternativt eller ved at skærer i KNR’s nuværende produktion.

Læs også Manglende mediedækning af bygder er et demokratisk problem

Ønsker flere medier

GA gør det dog klart, at det er vigtigt med et bredere medieudbud.

- GA ønsker den konkurrence, der er mulig inden for alle områder. Vi får en bedre mediedækning, hvis vi har flere medier, siger Lars Krogsgaard-Jensen.


 

Sider